Excés reincident

Barcelona expedienta un bar per tenir 11 taules de 12 a la seva terrassa de forma il·legal

  • El responsable ja havia sigut sorprès dues vegades amb sis taules, cinc més de les que podia instal·lar

  • L’establiment és al carrer d’Enric Granados, que ha sigut objecte d’inspeccions constants aquest estiu

Barcelona expedienta un bar per tenir 11 taules de 12 a la seva terrassa de forma il·legal

Julio Carbó

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Una de les reaccions més conegudes de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar l’impacte econòmic de la pandèmia en alguns sectors va ser la decisió de permetre a bars i restaurants guanyar espai per a les seves terrasses, sovint a la calçada. És una mesura de l’efecte de la qual el consistori fa gala, perquè es considera que es van salvar fins a 1.900 llocs de treball al sector de la restauració per aquesta via.

Però com sempre passa a la vida, hi ha hagut disfuncions, algunes de tremendes. S’han detectat casos en els quals un bar o restaurant es muntava la seva pròpia terrassa o l’ampliava sense permís. El regidor de l’Eixample, Pau González, ha explicat en un tuit que ha publicat aquest divendres a la xarxa social Twitter que un dels expedients oberts que ha tramitat afecta un establiment del carrer d’Enric Granados que legalment pot instal·lar una taula i quatre cadires però que havia col·locat un total de 12 taules amb 48 cadires, a més de sis para-sols i 12 jardineres, igualment il·legals.

Tercera irregularitat

Aquesta conducta, que es considera molt greu, té una multa prevista de 3.000 euros, però no serà l’única que hagi de pagar el responsable, perquè comptava amb antecedents. Segons el consistori, el mateix restaurador havia sigut agafat ja dues vegades amb 6 taules i 24 cadires, cosa que va generar dos expedients més. Per un d’ells ja s’ha emès la sanció corresponent de 3.000 euros. El multat no tenia llicència per a terrassa, però en el context de la pandèmia se l’hi va concedir una d’extraordinària per col·locar una taula i quatre cadires. I va decidir expansionar-se sense objeccions.

Notícies relacionades

González adverteix que l’expedientat exercia una «competència deslleial» amb els que respecten la norma, al marge de generar molèsties potencials a vianants i veïns: «Davant els bars i restaurants que persisteixen a incomplir la normativa dificultant el descans i el passeig, i vist que només amb inspeccions i multes no compleixen, caldrà anar més enllà», declara, sense concretar el com però donant a entendre que es podria optar per càstigs més severs.

El consistori ha inspeccionat diversos carrers de forma especial aquest estiu per comprovar que ningú es muntava la seva pròpia terrassa o la incrementava de forma il·legal: Enric Granados, Parlament, rambla de Catalunya. Es va tractar d’inspeccions que es repetien cada 15 dies i de vegades cada setmana, que es van tancar amb un total de 138 expedients sancionadors entre el maig i el setembre, que van donar peu a 69 sancions. Les multes van de 750 a 3.000 euros.