Conflicte

Els impulsors de l’Hermitage Barcelona presenten un recurs contenciós-administratiu contra l’ajuntament

El director de l’Hermitage Foundation UK afirma que, malgrat les dificultats, el museu «continua volent ser a la ciutat»

Els impulsors de l’Hermitage Barcelona presenten un recurs contenciós-administratiu contra l’ajuntament

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

Els promotors del museu Hermitage Barcelona han presentat un recurs contenciós-administratiu contra l’Ajuntament de Barcelona «com a resposta al procés de judicialització iniciat pel mateix consistori», que va presentar un recurs del mateix tipus contra el Port de Barcelona per la concessió de la nova bocana que va aprovar el 26 de maig.

Notícies relacionades

En una nota pública, Hermitage Barcelona ha explicat que en el seu recurs afirma que la postura de l’ajuntament «equival a atorgar a l’alcaldessa i a la regidora d’Urbanisme una facultat per derogar de manera arbitrària el plantejament urbanístic vigent», cosa que comporta inseguretat jurídica al projecte, segons ells. «Hermitage Barcelona va ser l’únic projecte que es va presentar amb una proposta per a aquest espai i ha complert el procés de tramitació de manera escrupolosa. Per tant, té tot el dret a poder desenvolupar el projecte en aquest emplaçament que legalment i legítimament li ha sigut concedit», afegeix el comunicat.

El director de l’Hermitage Foundation UK, Guy Vesey, ha afirmat que, malgrat les dificultats, el museu «continua volent ser a la ciutat i espera poder desenvolupar» el seu projecte artístic quan el projecte sigui acollit per l’actual o futura administració local, i els promotors han agraït el recolzament del Port amb l’esmentat projecte.

Temes:

Museus Ada Colau