Onze mil participants

Més d’11.000 participants i nous records de la prova a la Cursa dels Bombers de Barcelona

  • La 22a edició de la Vueling Cursa de Bombers va cobrir un recorregut per la ciutat de 10 quilòmetres i la victòria va ser per a Abdessamad Oukhelfen, amb un temps de 28.19 en categoria masculina i de Meritxell Soler, amb un crono de 33.33.

Més d’11.000 participants i nous records de la prova a la Cursa dels Bombers de Barcelona

JORDI OTIX

3
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La 22a edició de la Vueling Cursa de Bombers de Barcelona ha reunit avui 11.500 corredors en una carrera marcada pel bon temps i la polvorització dels rècords de la prova, tant en categoria masculina com femenina. Abdessamad Oukhelfen i Maritxell Soler han sigut els guanyadors d’aquest any. Es dona la circumstància que la carrera barcelonina s’ha convertit en la de més participació femenina d’Espanya sobre els 10 quilòmetres d’aquesta temporada, amb 4.200 dones, fet que representa més del 36% dels inscrits.

Les condicions per als rècords eren ideals, amb una temperatura de 14 ºC, humitat del 61%, gairebé sense vent i dia assolellat. Més d’11.000 corredors i corredores han format part d’una sortida dividida en tres calaixos que han encapçalat, com és tradicional, els Bombers de Barcelona. En un tret de sortida simbòlic, gairebé 300 bombers amb la seva indumentària habitual han fet obertura d’una jornada matinal d’esport, diversió i solidaritat. En aquesta categoria especial el vencedor ha sigut Daniel Alvárez de la Cruz, amb 30.30. La primera bombera ha sigut Gemma Font, amb 42.40.

En l’edició d’aquest any s’ha aconseguit mantenir el recorregut clàssic, restablert des del 2016. Un traçat que ha començat i acabat al mateix punt, l’avinguda Marqués de l’Argentera, i que ha passat per carrers tan emblemàtics de Barcelona com el passeig de Colom, l’avinguda del Paral·lel, Via Laietana o tota la Gran Via, entre molts d’altres.

A més de la diversió dels participants, la solidaritat ha tornat a ser un dels pilars d’aquesta edició. S’han recaptat més de 12.000 euros mitjançant els 10 reptes esportius que Bombers Solidaris ha llançat a través de la Fundació ‘El meu gra de sorra’. L’objectiu és que aquests reptes esportius es converteixin en reptes solidaris i obtenir fons per col·laborar amb entitats o organitzacions sense ànim de lucre de diferents sectors, com el de la salut, la investigació mèdica, l’exclusió social, la infància o el medi ambient. El repte que més diners han recaptat ha sigut l’impulsat per Toni Sala en benefici de l’Associació MUSA contra el Càncer.

Oukhelfen, sense oposició

En l’àmbit purament esportiu, el corredor hispanomarroquí Abdessamad Oukhelfen, amb un temps de 28.19, i la manresana Meritxell Soler, amb un crono de 33.33, els dos nous rècords de la prova, han pujat a dalt de tot del podi. Oukhelfen, el gran favorit, va realitzar una gran sortida i es va escapar en solitari, passant pel quilòmetre 5 amb 14.23, seguit a 27 segons (14.50) per un grup on eren els espanyols Roberto Alaiz, Adam Majó i el també hispanomarroquí Lahcen Ait Alibou.

Oukhelefen va tirar amb força i ningú s’hi va poder acostar i va vèncer amb un registre de 28.19, marca personal i nou rècord de la prova, polvoritzant l’anterior en poder d’Ilias Fifa amb 28.55 des del 2016. Abdessamad Oukhelfen té 22 anys, resideix aReus (Tarragona) i es va nacionalitzar espanyol el 2019. Va ser bronze als 5.000 metres de l’Europeu Sub-23 2019 i campió d’Espanya de la mateixa distància el 2020.

La segona posició del podi ha sigut per a Adam Majó, amb 29.19, a un minut del guanyador i dos segons per davant de Lahen Ait Alibou (CA Igualada), tercer amb 29.21.

Manda Silva, guanya Soler

Notícies relacionades

La barcelonina Cristina Silva (Ironwill), guanyadora de la cursa de la Mercè del mes de setembre passat, va manar inicialment en la categoria femenina, passant per l’equador del recorregut amb 16.52. Seguida, a sis segons (16.58), per la manresana Meritxell Soler (Avinent Manresa), i a 29 per la barcelonina Bárbara Ramón (17.22).

Silva va pagar car el seu esforç inicial i la manresana Mertixell Soler s’ha escapat juntament amb Douane Ouboukir i totes dues s’han disputat el triomf. Finalment, Soler, de 29 anys i actual campiona de Catalunya dels 10 km ha donat l’impuls final per imposar-se amb 33.33, nou rècord de la prova i millor marca personal, i ha superat en 22 segons l’anterior rècord, en poder de Marta Galimany amb 33.54 des del 2018. Ouboukir, que avui no corria descalça com és habitual en ella, ha sigut segona amb 33.39, i Cristina Silva, tercera amb 34.04, la qual ha batut també les seves marques personals.