En unes jornades al Congrés

Colau s’emociona al recordar el seu passat com a activista en defensa de la vivenda

  • «David pot vèncer Goliat», ha afirmat l’alcaldessa al celebrar el recent acord de govern

Colau s’emociona al recordar el seu passat com a activista en defensa de la vivenda

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha emocionat aquest dilluns al recordar el seu passat com a activista i la seva lluita pel dret a la vivenda. Ha sigut al Congrés durant un debat sobre la vivenda en el qual han participat també la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la ministra de Drets Socials i Agenda el 2030, Ione Belarra.

Colau ha celebrat l’acord de la llei de vivenda i no ha pogut evitar que li saltessin les llàgrimes al recordar el que ha costat arribar a aquest punt. «Han sigut moments durs, però també hem vist com David pot vèncer Goliat», ha dit Colau, recordant la seva etapa com a activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). «És emocionant si mirem moments enrere, és inevitable. Algunes de nosaltres fa dècades que lluitem pel dret a la vivenda». 

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha remarcat, no obstant, que la lluita no s’ha acabat. Així, ha augurat que després de l’acord del Govern «les pressions immobiliàries es triplicaran» i ha advertit que el PSOE, quan rebi aquestes pressions, pot «dilatar el procés de tramitació» parlamentària. «Les pressions immobiliàries dels grans sectors especulatius financers no cessaran, sinó que es triplicaran; hi haurà partits més sensibles que d’altres a aquestes pressions i en el tràmit parlamentari caldrà estar molt atents i mobilitzats, perquè una de les temptacions que tindrà el PSOE serà dilatar el procés de tramitació, una opció per boicotejar la norma», ha alertat Colau.

En aquesta línia ha defensat que cal dir-li al president del Govern, Pedro Sánchez, que «els acords estan fets per complir-se», que aquesta llei s’ha de tramitar ràpidament i que no ha de ser retallada ni descafeïnada en el tràmit parlamentari».