Protesta al CCCB

Activistes antidesnonaments boicotegen Colau en un acte sobre vivenda

  • Membres del Frente Obrero retreuen a l’alcaldessa que no hagi fet «res» per solucionar el problema

1
Es llegeix en minuts
EFE

Activistes antidesnonaments de l’organització Frente Obrero han boicotejat aquest dilluns la intervenció de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la presentació de la jornada ‘La vivenda en temps de pandèmia’, organitzada pel Centre Ernest Lluch de la Universitat Internacional Menédez Pelayo i l’Observatori Metropolità de la Vivenda de Barcelona.

Just quan Colau ha iniciat la seva intervenció, un dels activistes presents a la sala 1 del CCCB l’ha interromput preguntant-li quan parlaria dels problemes reals de la classe treballadora, a més de preguntar-li on eren la lluita de classes i el canvi que va prometre quan va accedir a l’alcaldia. «No heu fet res. No heu canviat res. Quan hi ha desnonaments, som nosaltres els que hem d’anar a parar-los. ¿On és l’ajuntament?», ha assenyalat el portaveu de Frente Obrero, que ha citat també els conflictes pel porta a porta –la recollida selectiva d’escombraries– o pel tanatori a Sant Andreu.

Colau els ha respost que estaven, precisament, «parlant aquí de vivenda, que són problemes reals» i que l’ajuntament ha parat «milers de desnonaments, que no depenen de l’ajuntament». Dit això, l’alcaldessa els ha dit que ja s’havien expressat i els havien escoltat i que permetessin parlar als altres, que també tenien coses per explicar.

Notícies relacionades

Malgrat els intents de rèplica de l’alcaldessa i els de l’organització perquè deixessin continuar el discurs, altres assistents s’han afegit als retrets i han corejat «fora els comuns de les institucions» abans d’abandonar la sala.

Colau ha pogut llavors continuar. Ha defensat que «la vivenda és efectivament un dels temes més greus que generen exclusió no només residencial, sinó que a més precaritza les vides de la gent i que ha de ser una prioritat de les institucions, per això estem aquí».