Mobilitat restringida

Barcelona tanca al trànsit aquest diumenge 22 carrers per la cursa de la Mercè i la protesta contra l’ampliació de l’aeroport

La popular carrera, la manifestació i la iniciativa ‘Obrim Carrers’ aconsellen deixar el cotxe a casa i moure’s en transport públic

Barcelona tanca al trànsit aquest diumenge 22 carrers per la cursa de la Mercè i la protesta contra l’ampliació de l’aeroport
1
Es llegeix en minuts

Un total de 22 carrers, avingudes, passejos i places de Barcelona quedaran tancades al trànsit aquest diumenge com a conseqüència de diverses activitats previstes al llarg del dia. La major part, 19, quedaran fora de servei per al trànsit privat amb motiu de la celebració de la Cursa de la Mercè 2021, la primera sortida de la qual tindrà lloc a les 8.30 hores a l’avinguda de Maria Cristina.

A causa de les mesures anti-Covid, la Cursa de la Mercè se celebra en aquesta edició del 2021 amb un format diferent. El recorregut total, com en altres ocasions, són 10 quilòmetres de longitud, però per evitar l’aglomeració de corredors s’han programat tres diferents sortides de 2.000 participants. La segona serà a les 8.37 hores i la tercera, a les 8.45.

Carreres i protestes

Les vies afectades per aquesta competició seran, a més de l’avinguda de Maria Cristina, la plaça d’Espanya, el Paral·lel, Calàbria, la Gran Via, la plaça de Tetuan, els passejos de Sant Joan i Lluís Companys, Buenaventura Muñoz, Nàpols, Pujades, ronda de Sant Pere, plaça de Catalunya, Universitat, Sant Antoni, Sepúlveda, Viladomat i, de nou, Paral·lel, plaça d’Espanya i Maria Cristina com a meta d’arribada.

Notícies relacionades

A aquesta interrupció del trànsit se sumarà a partir de les 12 de migdia la protesta convocada al carrer de Tarragona per diverses entitats en contra de l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas, més conegut encara per tots com el Prat, proposada per AENA i avalada pel Govern central.

Carreres per als vianants

Finalment, aquest cap de setmana tornen a ser per als vianants, dins de la campanya municipal d’‘Obrim Carrers’, l’eix carrer de Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia. En els dos casos, el pas de vehicles motoritzats (tret que siguin veïns residents) està vetat entre les 10 del matí i les nou de la nit.