OPERACIÓ POLICIAL

Empresonats quatre detinguts per robatoris en vivendes de Barcelona

  • Els arrestats han comès més d’una quinzena de sostraccions durant el mes de juliol i agost

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dilluns 30 d’agost a l’Hospitalet de Llobregat quatre homes de nacionalitat georgiana d’entre 23 i 32 anys d’edat, especialitzats en robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona. Els arrestats van cometre més d’una quinzena de robatoris durant el mes de juliol i agost en diferents districtes de la capital catalana, com l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sants o les Corts i també se’ls atribueix diverses temptatives de robatoris amb força.

Els investigadors van comprovar que aquest grup criminal presentava un alt grau d’especialització i papers diferenciats. De fet, dos dels quatre detinguts exercien funcions de cap de grup al disposar d’habilitats especials per a la confecció de rossinyols específics per a cada tipus de pany i per obrir-los. Els altres dos feien altres tasques com la vigilància i control de l’entorn (mentre que els especialistes entraven als immobles) i participaven activament en la col·locació i comprovació de marcadors a les portes, així com en la comissió dels robatoris amb força. Com a curiositat, els lladres utilitzaven el transport públic per anar-se’n del lloc.

Joies, càmeres i diners

Notícies relacionades

Amb aquests indicis, els agents van organitzar un operatiu el 30 d’agost a l’Hospitalet per detenir els quatre sospitós., Durant l’entrada i registre, als seus domicilis els Mossos van poder recuperar diversos objectes fruit dels robatoris, com telèfons mòbils, rellotges de luxe, joies, càmeres de vídeo o de fotografia i diners en efectiu, que en alguns casos ja s’han pogut tornar a les víctimes.

També es van intervenir una gran quantitat d’instruments específics per a l’elaboració d’eines destinades a l’obertura de panys i caixes fortes, jocs de rossinyols preparats per ser utilitzats i diversos tipus de panys per realitzar pràctiques d’obertura. Els detinguts van passar a disposició judicial dimarts passat, 31 d’agost, i el jutge en va decretar l’ingrés a la presó, segons informa la Policia de la Generalitat.