Anunci de petició

Colau reclamarà una consulta sobre la candidatura olímpica Pirineu-Barcelona

«Si es fa una consulta al Pirineu i es demana a BCN que acompanyi el projecte posant el nom de la ciutat, que també es consulti la ciutadania de BCN», remarca l’alcaldessa

Colau reclamarà una consulta sobre la candidatura olímpica Pirineu-Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat la seva intenció de reclamar la convocatòria d’una consulta ciutadana a la capital catalana per poder-se pronunciar sobre la candidatura olímpica Pirineu-Barcelona promoguda pel Govern. Així ho ha explicat Colau en declaracions a ‘Nació Digital’, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, oficialitzés a mitjans de juliol l’interès del Govern que Catalunya aculli els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Colau ha assegurat que no ha rebut encara «cap proposta, ni de la Generalitat, ni de l’Estat», sobre aquesta candidatura, a la qual exigirà d’entrada que sigui un projecte basat en la «sostenibilitat ambiental i econòmica».

Després d’haver «escoltat» el Govern d’Aragonès «dir que es farà una consulta al territori», amb referència al Pirineu, Colau ha advertit que també els ciutadans de Barcelona han de ser consultats.

Notícies relacionades

«Evidentment, jo com a alcaldessa dono per fet o en tot cas exigiré que, si es fa una consulta al Pirineu i es demana a Barcelona que acompanyi el projecte posant el nom de la ciutat, també es consulti la ciutadania de Barcelona», ha remarcat.

Segons Colau, això és «un mínim exigible perquè, si demanen que acompanyem aquest projecte –ha dit–, entenc que si es fa una consulta al Pirineu també s’ha de fer a Barcelona. Suposo que tothom hi estarà d’acord».