Sector sota el focus

Barcelona planteja tancar l’oci nocturn a la 1 de la matinada després de la pandèmia

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, diu que «no hi pot haver un ‘non stop’ tota la nit» i reivindica «el dret al descans de la immensa majoria dels ciutadans»

Barcelona planteja tancar l’oci nocturn a la 1 de la matinada després de la pandèmia

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou terratrèmol en el sector de l’oci, durament colpejat pels efectes col·laterals de la pandèmia i la seva adaptació a la ‘nova realitat’ canviant a mesura que se succeeixen les onades de Covid. Mentre els locals continuen amb els interiors tancats per l’augment de contagis, l’Ajuntament de Barcelona obre ara un nou front de debat. El tinent d’alcalde de Seguretat ha plantejat aquest dissabte, que després de la pandèmia, el sector tanqui a la 1 de la matinada.

En declaracions al programa ‘Via lliure’ de RAC-1, Batlle ha proposat avançar l’horari de l’activitat nocturna per respectar el dret al descans de «la immensa majoria de ciutadans, que no surten de nit».

«No sé per què els locals d’oci nocturn no poden obrir a partir de les 19.30 hores i fer que a la 1 es pugui haver acabat aquesta activitat».

Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona

Replantejar-se el model

«Una vegada hagin acabat tots aquests episodis [relacionats amb la pandèmia], caldrà asseure’s i plantejar quin tipus d’oci nocturn volem promoure, si hem de fer restriccions horàries... No sé per què hem de tenir la ciutat amb activitat fins a les 3 o les 4 de la matinada», ha avançat Batlle.

El responsable municipal de la Seguretat defensa que «no hi pot haver un ‘non stop’ tota la nit». I fins i tot, s’ha aventurat a plantejar un horari.

Notícies relacionades

Ha suggerit que els locals d’oci nocturn obrin a la tarda, cap a les 19.30 hores, i d’aquesta manera l’activitat podrà parar a la una de la matinada, ha indicat.

Segons Batlle, s’han d’aprofitar els canvis provocats pel coronavirus per replantejar alguns hàbits horaris.