Primera nit

Més de 4.000 persones se salten el toc de queda a Barcelona

El conseller d’Interior fa una valoració positiva en una nit de desallotjaments sense incidents

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana ha detectat un total de 4.357 persones de Barcelona que no han respectat el toc de queda la primera nit de la seva aplicació a la capital catalana, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalés aquest divendres l’aplicació d’aquesta mesura davant el repunt de casos a conseqüència de la variant delta del coronavirus. Tant el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, com el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, han fet aquest dissabte una valoració positiva de la primera nit del toc de queda, amb desallotjaments sense incidents.

Elena ha indicat a RAC-1 que a la una de la matinada es van produir les imatges d’aglomeracions de dies i setmanes anteriors, però que els ciutadans van marxar a instàncies dels agents de seguretat. «Ha sigut bastant tranquil i bastant seguit, estem bastant satisfets. No hi ha hagut incidents i al final s’ha complert el toc de queda», ha apuntat el conseller. Batlle ha remarcat que la nit ha sigut «raonablement tranquil·la». «Potser no a la una, però cap a les dues estava la ciutat pràcticament buida», ha assegurat.

Segons Elena, si la primera nit ha anat així, «el que és raonable és que les següents vagin millor encara». També ha opinat que les festes privades en cases segur que s’han produït, però que ha sigut en una «proporció menor».

El conseller ha considerat que el missatge del TSJC sobre el toc de queda és «raonable», en el sentit que la limitació de drets que suposa aquesta mesura ha sigut «molt justificada». En tot cas, ha confiat que el tribunal torni a avalar la mesura la setmana vinent, perquè les dades d’incidència continuaran sent molt elevades.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Albert Batlle ha remarcat que ja eren conscients que seria una primera nit «complicada», però que el dispositiu conjunt ha estat «molt afinat». Si bé la presència en els espais habituals a la una de la matinada era «nombrosa» i «no es diferenciava d’altres nits», des d’aleshores es va produir un «buidatge continuat», espontani i també motivat per l’acció de la policia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va comunicar aquest dimecres l’inici dels tràmits per al confinament nocturn (entre la una i les sis de la matinada) en 161 municipis de Catalunya