Petició d’un canvi de rumb

Associacions veïnals reclamen 700 pisos públics de lloguer a Glòries

  • Les associacions de Clot-Camp de l’Arpa, Fort Pienc, Poblenou i Sagrada Família i altres entitats denuncien que la vivenda de la zona és de venda i cara

Associacions veïnals reclamen 700 pisos públics de lloguer a Glòries
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Veïns de la zona i entitats que defensen el dret a la vivenda han reclamat aquest dijous que l’Ajuntament de Barcelona faci una aposta per la construcció de 700 pisos públics de lloguer a la zona de la plaça de les Glòries.

Les associacions de veïns de Clot-Camp de l’Arpa, Fort Pienc, Poblenou i Sagrada Família i les entitats pro dret a la vivenda El Nus-Sindicat de barri del Poblenou, Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l’Arpa i Observatori dels barris del Poblenou i Sindicat d’Habitatge del Poblenou, han firmat el Pacte per la vivenda pública a Glòries, en el qual reclamen els 700 pisos públics de lloguer i de gestió directa.

Reunió amb Colau

Els signants també denuncien, informa Betevé, que la majoria de les promocions erigides a la zona són privades, de venda i a uns preus que resulten prohibitius per als residents en l’entorn de la plaça. I reclamen una reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Les entitats i les associacions veïnals no només han formulat la seva reclamació. En el Pacte per la vivenda pública a Glòries assenyalen set solars de titularitat municipal, total o parcial, en els quals es podrien fer els 700 pisos públics que exigeixen. Un és el situat al carrer de Pamplona, 119, de propietat compartida entre el consistori i un privat, en la que calculen que podrien fer-se 34 vivendes, una vegada l’ajuntament compri al privat la seva part.

Notícies relacionades

Altres espais de la llista proposada són el solar que és a Bolívia, 5-9, on hi ha una finca que ha de ser demolida i on les entitats creuen que hi caben 54 vivendes; Bolívia 27-29, on diuen que poden fer-se’n 85 més; i Bolívia 33-41, on estan previstos allotjaments temporals. En la llista figura també el número 771 de la Gran Via, on els veïns afirmen que poden fer-se 110 vivendes.

Al solar municipal de l’Illa Glòries, on estan previstos 125 pisos de lloguer i 113 de dret de superfície (cessió de l’ús per un període de temps després del qual el consistori recupera la promoció), els veïns demanen que tots siguin de lloguer. El pla urbanístic vigent preveu 562 vivendes a la zona nord de l’entorn de la plaça, dels quals 197 tindran protecció pública. Els signants del pacte demanen elevar la xifra a 225. Segons Betevé, l’ajuntament xifra en 885 els pisos públics previstos a Glòries.