Recollida d’escombraries

L’ajuntament estima que el reciclatge a Sant Andreu puja del 37 al 65% amb el porta a porta

  • El consistori detalla que el 73% dels veïns ja participa en el nou sistema de recollida, que ja arriba a 5.475 llars

L’ajuntament estima que el reciclatge a Sant Andreu puja del 37 al 65% amb el porta a porta

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha xifrat aquest dimecres que la recollida selectiva de residus al barri de Sant Andreu de Palomar ha augmentat del 37 al 65% en la primera setmana de funcionament de la recollida porta a porta, cosa que el converteix en el barri que més recicla de la ciutat. En un comunicat, el consistori ha detallat que el 73% dels veïns ja participen en el nou sistema de recollida, que ja arriba a 5.475 llars, i que preveu estendre’s a 28.000 veïns de més d’11.000 vivendes a mitjans d’octubre.

Després de les queixes d’alguns veïns pel nou sistema, que segons informa Betevé es van tornar a produir aquest dimarts en la sessió plenària del consell de barri a la biblioteca Can Fabra, l’ajuntament ha dit que està en una fase d’«escolta activa», i ha defensat que en la fase informativa ja es van recollir algunes aportacions dels veïns, comerciants i entitats de la zona. El consistori ha assegurat que entre febrer i abril es van fer 555 reunions amb presidents de comunitats de veïns i 931 contactes amb activitats econòmiques de la zona.

Notícies relacionades

Una de les aportacions d’aquella fase informativa va ser la creació d’uns serveis complementaris per a aquelles llars on resideixen persones grans o amb dificultats de mobilitat. Així s’ha posat en marxa un servei específic d’acompanyament per baixar al carrer els residus separats el dia que correspon.

A més, el consistori ha recordat que el porta a porta, implementat des de fa tres anys en el nucli antic del barri de Sarrià, és un sistema de recollida de residus que ja s’aplica en més de 200 municipis catalans i que compta amb un «consens alt» entre les administracions i les entitats.

Temes:

Reciclatge