Barcelonejant

Una cosa més que un polític, un directiu o un culer

  • L’exalcalde Xavier Trias, Josep Santacreu, CEO de DKV Seguros, i el vicepresident d’Audax i també del Barça, Eduard Romeu, col·laboren molt activament amb l’oenagé Dream Nepal

El exalcalde Xavier Trias, Marina Portabella, Eduard  Romeu y Josep Santacreus.

El exalcalde Xavier Trias, Marina Portabella, Eduard Romeu y Josep Santacreus.

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Aquest dimecres, minuts abans que Elsa Artadi comuniqués que no entrava al nou Govern de la Generalitat i que complirà el seu mandat com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona, l’excapità del Barça Carles Puyol penjava a Instagram una foto seva al costat del llibre d’Arturo Elías, ‘El negociador’. Elías és un conegut i popular empresari mexicà casat amb una filla del totpoderós Carlos Slim i que explica, després de més de 10.000 hores d’experiència, les regles d’una bona negociació. La primera és que les dues parts guanyin. És a dir, Elías explica que si algú surt dient «quina pallissa» i l’altre «la mare que l’ha matriculat», és que alguna cosa ha fallat. Doncs això, això és el que ha passat entre ERC i Junts. Uns se senten guanyadors i els altres fracassats. En fi, que Elías podria enviar una caixa dels seus exemplars a la plaça de Sant Jaume.

Aquella mateixa nit em vaig trobar en una terrassa Narcís de Carreras, el nou CEO de Nedgia, la distribuïdora de Gas Natural. Al Narcís el delata el seu cognom com a culer i com a net del que va ser president del Barça, de La Caixa i autor de la famosa frase «El Barça és més que un club». De Carreras, que fins fa uns mesos va ser el cap de Naturgy a Mèxic i que ara viu a Madrid, camina tan sorprès com la majoria dels presents de la moguda política que s’ha trobat després de vuit anys a DF. A més, em confirma la popularitat d’Elías i l’estima que té al seu país. Un ric estimat pel poble i que, a sobre, dona exemples de com negociar. Doncs sí, alguns haurien de llegir-se’n el llibre.

Avió privat a l’Índia

Al restaurant Semproniana de la cuinera Ada Parellada van dinar junts aquesta setmana l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, el CEO de DKV Seguros, Josep Santacreu; el vicepresident d’Audax i des de fa uns mesos també del FC Barcelona, Eduard Romeu i la presidenta i fundadora de l’ONG Dream Nepal, Marina Portabella. La trobada era en agraïment a la feina, la dedicació i les aportacions que ofereixen desinteressadament Trias, Romeu i Santacreu. Trias és un dels actius de la fundació i hi exerceix de president honorari. Romeu va visitar in situ fa unes setmanes el projecte de l’oenagé al Nepal, hi col·labora activament i destaca per la seva vinculació en temes socials. Expliquen que fa uns mesos, quan a Badalona es va produir el terrible incendi que va devastar una vella nau abandonada que va causar tres morts, va allotjar a casa seva algunes de les persones que es van quedar sense un lloc on dormir.

Per la seva banda, Josep Santacreu va ser clau per aconseguir que un avió privat pagat exclusivament per la societat civil catalana pogués viatjar a l’Índia carregat de concentradors d’oxigen, mascaretes ECPAP i material essencial per lluitar contra la pandèmia. Va ser en col·laboració amb DKV, Open Arms, la Fundació Vicente Ferrer i d’Enrique Piñeyro, actor, filantrop, productor de cine, empresari, metge comandant i amo d’un Boeing 787. Doncs sí, el va cedir i, on poden viatjar 250 persones, només ho van fer tres, però carregats d’aquest material tan imprescindible. Ara ja preparen el segon vol. Doncs sí, Trias, Romeu i Santacreu són una mica més que un expolític, un vicepresident del Barça i un executiu.

Catalans que obren a Madrid

Notícies relacionades

Dani Roca és un xef català que triomfa al seu restaurant Barra Alta de Barcelona. Tant és així que, al costat del seu soci, l’empresari Marc Gordo ha decidit obrir un establiment a Madrid, ni més ni menys que al barri de Salamanca. Al carrer de Lagasca, 19. Serà del mateix estil que el de Barcelona, on la base és una bona matèria primera. Expliquen que el local és espectacular tot i que, això sí, el lloguer els costa 17 vegades més. De tota manera, cal felicitar-los per la iniciativa i desitjar-los molts èxits. O els petits i mitjans empresaris arrisquen o no en sortirem, d’aquesta.

Uns van i d’altres venen, perquè Bodegas Muga ha triat Barcelona per presentar una de les seves novetats, l’excel·lent vi Flor de Muga blanc, que serà la nova gran aposta de Rioja. Doncs això, que torna l’alegria a la nostra ciutat i el sector de la restauració ho agraeix. A l’acte, celebrat a l’hotel Serras, hi van assistir tres dels germans Muga i el distribuïdor Quim Vila.