Atenció bàsica

Barcelona recorrerà la sentència que anul·la el dentista municipal

Ada Colau afirma que el servei continua «vigent» i ho continuarà sent mentre la Generalitat, que té les competències, no se n’ocupi

zentauroepp46490562 dentista servei municipal bertran190115103937

zentauroepp46490562 dentista servei municipal bertran190115103937

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres que el projecte de dentista municipal impulsat per l’ajuntament, i dirigit a tota la ciutadania, amb preus entre un 10% i un 40% per sota dels de mercat, continua «plenament vigent» malgrat que un jutjat va anul·lar la iniciativa aquesta setmana al·legant que no era una competència local sinó atribuïda a la Generalitat.

«Ens han escrit diverses persones alarmades preguntant-nos si han tancat el dentista municipal que vam posar en marxa a Barcelona. És important que se sàpiga que el dentista municipal per a persones vulnerables, que ja ha atès més de 2.000 persones, segueix plenament vigent», ha assegurat Colau en un missatge a Instagram.

Notícies relacionades

La sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 estima el recurs interposat pel Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC) contra aquest projecte al considerar que l’ajuntament no té competència en aquesta matèria. «Segons el jutge estem envaint competències, ja que el dentista públic l’hauria de fer la Generalitat. ¡Ja m’agradaria que ho fes la Generalitat!», ha assenyalat l’alcaldessa.

Per això Colau ha reiterat que mentre la Generalitat no s’ocupi d’aquesta matèria, des de l’ajuntament «es farà el possible per protegir la salut bucodental» dels ciutadans de Barcelona, de manera que, ha assegurat, el consistori recorrerà la sentència per aconseguir que el dentista municipal sigui una realitat.