Un sector en conflicte

Élite Taxi convoca una mobilització la setmana del 17 de maig contra Cabify a Barcelona

Uber llança el seu servei de preu tancat per a taxis a la capital catalana

Élite Taxi convoca una mobilització la setmana del 17 de maig contra Cabify a Barcelona
2
Es llegeix en minuts

Élite Taxi ha convocat una mobilització a Barcelona la setmana del 17 de maig contra el servei de Cabify pels seus «incompliments», segons va assenyalar en un comunicat aquest dimarts.

L’associació de taxistes va afirmar que «són temps difícils» per al sector del taxi i, per això, ha demanat que es controlin i sancionin tots els VTC que operen a la capital catalana i no porten el distintiu de servei de lloguer de vehicles amb conductor, segons l’article 3.1 del Decret llei 5/2017.

Va explicar que aquest distintiu indica la classe d’autorització de què disposa aquest tipus de vehicle i reflecteix els dies de descans. Un altre dels incompliments que, segons Élite Taxi, s’hauria de revisar perquè Cabify pugui operar és el de la circulació dels vehicles, i es refereix al fet que –segons l’article 4.3 del Decret llei 4 / 2019– no poden circular per les vies públiques «per buscar clients ni propiciar la captació de viatgers».

L’antelació mínima és un altre punt per a la mobilització, perquè d’acord amb l’article 4.2 del Decret llei 4/2019, des de la precontractació del servei fins que es porta a terme «ha de transcórrer un interval de temps mínim de 15 minuts».

Élite Taxi també fa referència a l’estacionament dels vehicles i al fet que, mentre es troben en servei no contractat, «han d’estacionar-se en aparcaments o garatges. Uber ha llançat aquest dimarts el seu servei de preus tancats per a taxis a Barcelona, després d’obtenir la validació de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

La plataforma d’Uber

D’altra banda, segons ha informat la companyia, els usuaris d’Uber podran demanar un taxi en l’aplicació des de qualsevol punt de la ciutat pagant un preu tancat a través de l’aplicació.

El sindicat Élite Taxi ja va anunciar que prepararà mobilitzacions per protestar contra aquesta decisió.

El director d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, ha assegurat que, des que van tornar a Barcelona al març, centenars de taxistes s’han donat d’alta a la seva plataforma i que espera que «per fi puguin sortir a treballar sense por a represàlies per part d’una part del sector».

Notícies relacionades

Els usuaris d’Uber a Barcelona poden demanar un taxi de manera immediata per als seus desplaçaments o reservar un vehicle de Social Car, a més de tenir accés a tota la informació de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Barcelona és la primera ciutat espanyola en la qual Uber integra la informació dels serveis de transport públic a la seva aplicació, com també ho fan a Londres, París, Lisboa i Roma.

Temes:

Uber Taxis