Mobilitat

La Guàrdia Urbana multa 1.129 patinets elèctrics en una sola setmana

  • Entre el 19 i el 25 d’abril la campanya de control, iniciada el gener passat, va arribar a la major xifra d’infraccions

La Guàrdia Urbana multa 1.129 patinets elèctrics en una sola setmana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La campanya de la Guàrdia Urbana per contenir les infraccions dels vehicles de mobilitat personal (VMP), en especial els patinets elèctrics, va arribar durant la setmana del 19 al 25 d’abril a uns resultats que per ells sols revelen la problemàtica creada als carrers de Barcelona. En aquells set dies, els agents municipals van interposar 1.129 denúncies a aquest tipus de patinets, segons va informar Betevé.

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana va iniciar el gener passat una campanya de control sobre els patinets coincidint amb la implantació de noves normes. Entre les quals, les més significatives són la prohibició de circular a més de 25 km/h, fer-ho per les voreres o anar-hi més d’una persona. El resultat va ser, en els primers tres mesos de campanya, les denúncies a 2.600 conductors de patinets elèctrics. El 2020 es van imposar 8.492 multes, un 29,7% més que el 2019. Les infraccions més habituals són circular per la vorera (35%), saltar-se un semàfor (17%) i utilitzar auriculars (15%).

El problema va fer que el ple municipal de divendres fes els primers passos, arran d’una proposta de Ciutadans, perquè tots els usuaris de vehicles de mobilitat personal portin casc, elements reflectors i timbre, així com una assegurança de responsabilitat civil davant tercers. El Servei Català de Trànsit, mentrestant, també ha anunciat avui la posada en marxa d’una campanya preventiva, fins diumenge, per alertar sobre les conductes de risc als conductors de vehicles de mobilitat personal.