Detingut un menor per robatoris en patinet a la sortida d’escoles a Barcelona

El jove, que amenaçava les seves víctimes amb un ganivet, va cometre 5 atracaments en només 3 hores

Detingut un menor per robatoris en patinet a la sortida d’escoles a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut un menor que es desplaçava en patinet elèctric i que robava a altres menors a la sortida d’escoles de Barcelona. La policia li atribueix almenys 5 robatoris d’aquest tipus als voltants de centres educatius del barri del Camp de l’Arpa de Barcelona. El jove actuava amb una noia que encara no ha pogut ser arrestada.

La detenció del menor es va produir divendres a la tarda, després que, en un període d’unes tres hores, entre les 15.00 i les 18.00 hores, robés almenys cinc menors després d’amenaçar-los amb un ganivet de grans dimensions. Els Mossos van ser alertats dels fets pel director d’una escola, que va informar que dos alumnes acabaven de ser atracats per una parella que els va sostreure els mòbils i altres objectes i que va fugir en patinet a gran velocitat.

Llavors els Mossos van activar un dispositiu de control amb agents de paisà als voltants d’altres centres educatius de la zona i finalment agents del Grup Regional de Motos van trobar el menor, en el poder del qual van trobar dos telèfons mòbils suposadament robats.

Notícies relacionades

Diversos testimonis dels fets van identificar així mateix el jove, que els Mossos van poder relacionar fins i tot amb cinc robatoris de característiques similars comesos a la zona divendres a la tarda.

La intervenció policial s’emmarca en el Pla d’Acció Tremall que porten a terme conjuntament els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana als voltants dels centres escolars per evitar l’acció de lladres multireincidents que roben els menors, en ocasions utilitzant la violència, que s’han disparat en els últims mesos, especialment al voltant de les escoles.