A partir de demà

Les furgonetes sense etiqueta ja no podran circular per la zona de baixes emissions de Barcelona

Acaba la moratòria per a les de categoria N1 que no disposin de l’acreditació ambiental de la DGT

Barcelona 08 01 2020 Zona de Baixes Emissions ZBE contaminacion En la foto senales en la ronda litoral poblenou FOTO de FERRAN NADEU

Barcelona 08 01 2020 Zona de Baixes Emissions ZBE contaminacion En la foto senales en la ronda litoral poblenou FOTO de FERRAN NADEU / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha recordat que aquest dimecres 31 de març finalitza la moratòria per a les furgonetes N1 que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT, així que no podran circular per l’àmbit de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes Barcelona.

En un comunicat aquest dimarts, l’AMB ha explicat que els propietaris de furgonetes N1 contaminants que hagin comprat un vehicle nou per adaptar-se a la ZBE i no l’hagin rebut podran circular temporalment sense ser sancionats fins que arribi el nou vehicle.

Des de l’organisme metropolità han avisat que la mesura serà aplicable «sempre que el vehicle nou compleixi la normativa de la ZBE Rondes BCN i s’hagi adquirit abans de l’entrada en vigor del règim sancionador de les furgonetes N1 aquest 1 d’abril del 2021».

Notícies relacionades

El procediment d’acreditació d’aquests casos concrets s’haurà d’efectuar a través del registre metropolità, en una mesura que es va decretar en l’última comissió tècnica que es va celebrar aquest dilluns a la tarda amb representació de l’AMB i cinc municipis metropolitans.

«L’AMB ha detectat que, en alguns casos, s’estan produint retards en l’entrega de vehicles nous», i ha afegit que el mateix procediment també s’aplicarà per a les furgonetes grans, camions, autobusos i autocars.