Medi ambient

Un flamenc visita la desembocadura del riu Besòs

L’Ajuntament de Sant Adrià crida a no acostar-s’hi per no enterbolir la tranquil·litat de les aus

1
Es llegeix en minuts

Les restriccions pel coronavirus, que han suposat una menor mobilitat i un descens del trànsit i la contaminació, ha fet que la desembocadura del riu Besòs es converteixi en punt de descans de nombroses espècies animals. L’última, un flamenc. Es tracta d’un exemplar migrador. El seu hàbitat és el delta de l’Ebre ,però d’allà emigra a altres punts del Mediterrani. Tot i que és habitual veure’ls pel delta del Llobregat, no ho és que es parin a la desembocadura del Besòs. Aquest fet pot tenir relació, precisament, amb la millora de les condicions mediambientals d’aquesta zona arran de la pandèmia.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha demanat a través de les xarxes socials que s’eviti acudir a la zona per tafanejar i es respecti la tranquil·litat d’aquestes espècies. «No accediu a la desembocadura del Besòs. Respectem l’entorn i les espècies que s’hi acosten o que hi viuen».

El gener passat, el consistori va confirmar que una comunitat de llúdrigues s’havia instal·lat a la desembocadura del riu.