La crisi de la vivenda

Frenat un desnonament al Gòtic d’un home de 83 anys

  • L’acció de la plataforma Resistim al Gòtic ha frenat el desnonament que afectava un inquilí que fa més de 50 anys que viu en un pis del carrer d’Estruc

  • L’afectat no va subrogar el contracte de lloguer quan va morir la seva dona, que n’era la titular, al caure en una depressió, i es troba en una situació de vulnerabilitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acció de la plataforma Resistim al Gòtic ha frenat aquest dilluns el desnonament de l’Alejandro, un home de 83 anys sobre el qual amenaçava l’expulsió del pis del carrer d’Estruc on vivia feia més de 50 anys. El fet que el rebut del lloguer estigués a nom de la seva dona, ja morta, va ser la palanca amb què ha forçat la propietària de l’edifici l’acció de desnonar l’Alejandro.

Malgrat l’acreditació de vulnerabilitat, el jutge no va voler suspendre el desnonament per a aquest dilluns al matí i amb aquest objectiu s’ha desplaçat al domicili la comitiva judicial. Allà s’ha trobat amb desenes de persones d’activistes de la plataforma, decidits a evitar el desnonament. La mesura va quedar posposada per la comitiva judicial davant l’absència d’efectius policials i dels serveis socials que havien d’oferir una alternativa habitacional per a l’afectat.

Notícies relacionades

El problema per a l’Alejandro, i l’argument que va fer servir la propietat en la seva idea d’aconseguir el pis, és que no va subrogar el seu contracte de lloguer en el termini de 15 dies que dicta la llei per a aquestes situacions. Però és que l’Alejandro no només va perdre la dona, sinó també els seus dos fills en un breu temps, i va emmalaltir, víctima d’una depressió, per això no va portar a terme aquesta obligatòria tramitació.

Adequar el preu del lloguer

L’afectat no va deixar de pagar el lloguer en els mesos posteriors, però va veure com li anaven tornant els rebuts per a la seva sorpresa. Amb la idea de desbloquejar la situació, va arribar fins i tot a plantejar la possibilitat d’adequar el preu del lloguer de la seva vivenda, de renda antiga, a un més conforme amb el mercat actual. Però la propietat tampoc va atendre aquesta nova petició i va procedir a iniciar els tràmits per emprendre el desnonament. Una cosa que, per ara, l’Alejandro ha aconseguit parar amb el recolzament de Resistim al Gòtic a l’espera del nou pas que dicti l’autoritat judicial. 

Temes:

Desnonaments