Sessió a l’ajuntament

Ple municipal exprés a Barcelona

  • Amb prou feines 25 minuts ha durat una sessió sense mesures de govern ni propostes de l’oposició, només han tramitat expedients administratius 

  • La brevetat de la trobada és fruit de la decisió unànime de la junta de portaveus per no interferir en la campanya electoral al Parlament

Ple municipal exprés a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un ple de desembre de categoria, el d’avui tingut gust de poc. No en va en l’últim celebrat es van aprovar els pressupostos, els més alts de la història, que han de treure la ciutat de la crisi econòmica i social en què s’ha vist abocada pels efectes de la pandèmia; i es va donar per bona la connexió del tramvia entre Glòries i Verdaguer, cosa que se suposa és un pas intermedi per a la interconnexió completa del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal. El que s’ha dit, després de la solemnitat del desembre, el ple del gener sembla de tràmit. Poca vida. El motiu cal buscar-lo en la coincidència del primer dia de campanya electoral de les eleccions al Parlament. La seva categoria de plenari exprés és fruit de l’acord unànime de la junta de portaveus per no interferir en la campanya. 

Tot i així, ha començat amb picabaralla quan l’alcaldessa ha donat inici amb l’aprovació de l’acta de l’últim ple. María Luz Guilarte ha denunciat que el seu grup no hi estava d’acord i ha esgrimit la vulneració dels drets lingüístics dels bilingües. Res nou sota el sol. Ada Colau ha recordat a la regidora de Ciutadans que ni tenia torn d’intervenció ni aquest era el lloc i el moment de fer mítings electorals. Conclosa la polèmica, ha començat el ple més curt en molts anys. Uns 25 minuts. Sense mesures de govern ni informes. Tampoc hi ha hagut la part d’impuls i control que presenta l’oposició. Ni precs ni preguntes. Només deu punts a l’ordre del dia per aprovar expedients administratius i un record per als consellers morts el 2020: Joan Antoni Audet i Núria Gispert. 

Modificació del pla de les Glòries

Notícies relacionades

Ni rastre de l’estat de la ciutat, tema a què sol dedicar-se el primer plenari de l’any. Previsiblement serà al febrer, amb les eleccions ja celebrades (o no). Pur tràmit. I poques intervencions, totes en relació amb el vuitè punt de l’ordre del dia, el que abordava les modificacions en el planejament urbanístic de la plaça de les Glòries, ja explicat, i que inclou la construcció d’una escola a l’antiga fàbrica de paraigües i 562 vivendes al carrer de Castillejos amb Consell de Cent. S’ha aprovat amb les abstencions de JxCat, Ciutadans i el PP. 

La resta, acord en tot i plenari a mig camí de la presencialitat i la virtualitat. L’estranya normalitat dels temps de pandèmia.