Comerç

L’ajuntament demana la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni

  • La regidora Montserrat Ballarín s’ha adreçat per carta al Procicat i ha argumentat que és un espai segur respecte a la Covid-19

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Procicat que permeti la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni, destinat a roba, llar i perfumeria, entre altres activitats, tancat després de les últimes restriccions. La regidora de Comerç i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat a través de Twitter que ha enviat una carta a l’organisme junt amb un informe tècnic que «evidencia que és un espai segur respecte a la Covid-19». Reforça el seu argument amb la situació que viuen alguns paradistes. «Una part dels comerciants d’aquest mercat només tenen aquesta activitat com a ‘suport vital’ i estan al límit després del tancament de març a juny», argumenta Ballarín.

Notícies relacionades

En el seu escrit al Procicat, la regidora recorda que aquesta activitat comercial es desenvolupa «en un edifici de gran volum, amb tots els mitjans de ventilació i de renovació d’aire requerits», en un horari que va de deu del matí a vuit de la tarda els dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes. Hi afegeix que des que va reprendre l’activitat s’ha reduït l’aforament a un 30% i els controls «han funcionat correctament».

També posa èmfasi per a la sol·licitud de reobertura en el fet que aquest mercat pot dividir-se en vuit espais independents de menys de 400 metres quadrats, la superfície màxima que poden tenir els comerços als quals es permet obrir de dilluns a divendres segons les restriccions actuals del Procicat.