Mobilitat sostenible

Barcelona començarà a cobrar dilluns per recarregar el vehicle elèctric

  • Endolla Barcelona, que depèn de l’ajuntament, elimina la gratuïtat de recàrrega en els punts repartits per la ciutat

Carregar un cotxe elèctric pot costar menys de dos euros

Carregar un cotxe elèctric pot costar menys de dos euros

1
Es llegeix en minuts

Els 512 punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Barcelona deixaran de ser gratuïts a partir del dilluns 18 de gener, amb l’objectiu de promoure un «ús responsable i sostenible» de l’energia i ampliar la infraestructura fins als 1.000 punts de recàrrega el 2024.

Al portal d’Endolla Barcelona s’han publicat diferents tarifes segons el tipus d’usuari, ja siguin particulars, flotes professionals o motos, amb uns preus que l’empresa ha qualificat de «raonables i competitius».

Els preus varien en funció de si el punt de recàrrega es troba en un aparcament de B:SM o al carrer i, en tots els casos, serà necessari fer una recàrrega mínima, que variarà segons el tipus d’usuari i vehicles.

Per als usuaris particulars que utilitzen el servei habitualment, s’ha previst un abonament anual de 50 euros (25 euros el primer any), que es podrà compartir amb dos familiars. 

Si no es té l’abonament, carregar al carrer costarà 0,49 euros/kWh, mentre que si es té l’abonament, el preu serà de 0,40 euros/kWh. Els preus són més barats als aparcaments i també en horari nocturn: 0,35 euros/kWh amb abonament i 0,44 euros/kWh sense abonament.

Notícies relacionades

En el cas dels professionals, l’abonament anual serà de 100 euros (50 euros el primer any). En aquest cas, el cost de carregar serà de 0,40 euros/kWh en horari diürn i de 0,35 euros/kWh en horari nocturn per a cotxes i furgonetes. 

El preu és més econòmic als aparcaments i també per a motos de flotes professionals (0,30 euros/kWh al carrer en horari diürn).