Projecte per a l’any que ve

Junts per Catalunya votarà en contra dels pressupostos de Barcelona per al 2021

  • Artadi anuncia el ‘no’ del seu grup per considerar que els comptes no donen la resposta necessària a la crisi
  • La presidenta del grup creu que el projecte pactat per BComú i el PSC amb ERC és «un greu error»
10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020.

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020. / Marc Brugat - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Junts per Catalunya ha anunciat aquest dimarts que votarà contra el projecte de pressupostos de Barcelona per al 2021 en el ple municipal que se celebrarà demà i en el qual el text serà aprovat amb el vot favorable dels socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC, i del primer grup de l’oposició, ERC.

La cap de files de Junts per Catalunya a l’ajuntament, Elsa Artadi, ha anunciat aquest matí que el vot del grup serà negatiu i ho ha justificat per la seva convicció que els comptes que veuran la llum, acordats amb els republicans, són «un greu error» i no serveixen per donar la resposta que la ciutat necessita als efectes de la crisi sanitària de la Covid-19.

La posició dels postconvergents és l’oposada a la de l’any passat, quan JxCat es va afegir a l’acord entre Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall. Llavors, Artadi i la resta de regidors del seu grup es van afegir al pacte.

Del ‘sí’ al ‘no’

Notícies relacionades

La votació dels pressupostos del 2021 es resumirà en una foto final en la qual dos grups han canviat de posició. Barcelona pel Canvi, que fa un any va votar en contra dels pressupostos per al 2020, donarà suport als d’aquest any i afirma que ho farà per responsabilitat, malgrat que Manuel Valls acusa Colau i Collboni de fer-se la foto sol amb Maragall quan també ha negociat amb altres grups, com el de l’ex primer ministre francès.

JxCat recorre el camí contrari. Per ara, els comptes tenen garantida l’aprovació amb el suport previst de 30 dels 41 regidors: els 10 de Barcelona en Comú, vuit del PSC, 10 d’ERC i 2 de Barcelona pel Canvi.