Desenes de persones

Aldarulls a la comissaria dels Mossos del Prat per talls de llum al barri de Sant Cosme

Les 93 connexions fraudulentes de subministrament elèctric suspeses estaven relacionades amb plantacions de marihuana

El Prat de Llobregat 18 05 2017 Ambiente en  el aeroport aeropuerto en  la Terminal T-1 En la imagen vehiculos de los Mossos y Policia Nacional  Fotografia Albert Bertran

El Prat de Llobregat 18 05 2017 Ambiente en el aeroport aeropuerto en la Terminal T-1 En la imagen vehiculos de los Mossos y Policia Nacional Fotografia Albert Bertran / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de persones han protagonitzat aquest dijous a la nit aldarulls davant la comissaria dels Mossos del Prat de Llobregat i els seus voltants pel tall de 93 connexions fraudulentes de subministrament elèctric, relacionades amb plantacions de marihuana, al barri de Sant Cosme de la localitat. 

Segons ha explicat la policia catalana, cap a les 21.30 hores, després de l’entrada i registre a dos domicilis amb plantacions de marihuana, unes quantes desenes de persones, repartides en grups, han començat a tirar pedres contra la comissaria, situada al mateix barri de Sant Cosme, i els vehicles policials, així com contra autobusos urbans que passaven per la zona. 

Els veïns, que reclamaven que la llum tornés als domicilis, també han cremat un cotxe, han tombat contenidors al mig del carrer i han provocat destrosses en senyals de trànsit i altre mobiliari urbà

Vinculat amb el cultiu de marihuana

Els Mossos d’Esquadra han explicat que els fets coincideixen amb el tall de 93 connexions fraudulentes vinculades al cultiu de marihuana que la companyia elèctrica ha portat a terme aquesta setmana. És el mateix barri on tres blocs s’han quedat totalment sense llum. 

Sobre els incidents, fonts sindicals han assenyalat que els pocs efectius que hi havia dins la comissaria s’han oposat «com han pogut» als agressors i han hagut de demanar reforços a la Brigada Mòbil (BRIMO) i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). 

Les mateixes fonts han denunciat que els efectius que hi havia a la comissaria –uns vuit agents i una furgoneta de l’ARRO– no han rebut l’ajuda de la BRIMO fins a la 1.30 hores de la matinada. 

Incidents sense enfrontaments directes

Les carreres entre els esvalotadors i els Mossos s’han allargat durant hores i fins a les quatre de la matinada no s’ha donat la situació per controlada. 

Els incidents han acabat sense enfrontaments directes entre les parts ni ferits i tampoc hi ha hagut identificacions o detencions. 

Augment de la conflictivitat

El portaveu del sindicat policial USPAC, Albert Palacio, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que doni explicacions sobre els fets i ha exigit la seva dimissió per la inacció del departament i la falta de seguretat a la zona, que han denunciat reiteradament. 

Notícies relacionades

Tant la USPAC com el sindicat SAP-FEPOL han alertat en diverses ocasions que des de principis d’any ha augmentat la conflictivitat entre els policies i alguns veïns de la zona de Sant Cosme, amb episodis com punxar les rodes dels vehicles policials, agressions o amenaces. 

La tensió al barri ha crescut per operacions policials com l’entrada a dos bars de la zona, que es va portar a terme amb un gran desplegament d’efectius que va incloure un helicòpter, o els talls de llum per anul·lar les connexions fraudulentes relacionades amb plantacions de marihuana.