Tensió a Sants-Montjuïc

Activistes intenten impedir el desallotjament de quatre pisos amb famílies vulnerables a Barcelona

Els Mossos han iniciat el procés després que fracassés la mediació entre el col·lectiu i els amos de les vivendes

Activistes intenten impedir el desallotjament de quatre pisos amb famílies vulnerables a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Un grup d’activistes intenta impedir aquest dimarts el desnonament que els Mossos d’Esquadra han iniciat per ordre judicial de quatre pisos del carrer Gayarre, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, després que la mediació de la policia catalana, que ha posat en contacte els amos i el grup antidesallotjaments, no hagi fructificat.

Segons han informat a EFE fonts de la policia catalana, agents d’ordre públic dels Mossos –de la unitat ARRO– han acudit al lloc acompanyats de la comitiva judicial per al desallotjament dels quatre pisos ordenat pel Jutjat núm. 4 de Barcelona.

Quan la comitiva judicial ha arribat davant l’edifici, situat al carrer Gayarre, hi havia una vintena de persones apostades a la porta per intentar evitar el desallotjament, ja que, segons fonts pròximes al cas consultades per EFE, als pisos hi vivien famílies vulnerables, amb menors a càrrec, entre els quals, una mare i el seu fill nounat, que ja han abandonat el lloc. De fet, a l’haver-hi famílies vulnerables, s’han activat els serveis socials.

Notícies relacionades

Donada la complexitat de la situació, els Mossos han activat la seva àrea de mediació, que ha posat en contacte els portaveus del grup antidesnonaments concentrat en el lloc amb el procurador i la propietat de l’edifici, si bé finalment no han arribat a cap acord i la comitiva judicial ha decidit tirar endavant el desallotjament.

Davant aquesta situació, els Mossos han comunicat als concentrats que es procediria al desnonament i ha realitzat diversos avisos per megafonia perquè la comitiva pogués accedir a l’edifici per portar a terme el desallotjament dels quatre pisos. No obstant, una vintena de concentrats es mantenen apostats davant la porta de l’edifici, per intentar impedir l’accés de la comitiva judicial, mentre els Mossos d’Esquadra han establert un cordó de seguretat.