Assaig per a l’oci nocturn
El concert pilot amb tests de la Sala Apolo espera resultats
La sala de concerts va acollir dissabte 500 persones que es van fer un control d’antígens i una PCR per valorar la fórmula de cara a poder reobrir el sector de l’oci
Un dels metges de la prova, Boris Revollo, considera que és prematur plantejar aquesta estratègia per a altres esdeveniments multitudinaris com el Mobile World Congress
Ahir es va celebrar a la Sala Apolo de Barcelona un concert molt esperat. ¿El de la reobertura? Potser. Un total de 500 persones van assistir a l’esdeveniment després d’haver sigut sotmeses unes hores abans a un test d’antígens (saliva) i PCR, a la pròxima plaça de la Xemeneia, per identificar possibles casos positius de Covid-19, mentre que unes altres 500 persones (que no van ser al concert) també es van sotmetre voluntàriament als tests per actuar com a grup de control.
En una setmana tots, els mil, seran sotmesos a proves PCR per determinar així la possibilitat d’aplicar aquesta fórmula a altres esdeveniments amb públic en viu.
La prova pilot va comptar amb la ‘dj’ Marta Salicrú i la música de Renaldo & Clara, Mujeres i Unai Muguruza, i es va desenvolupar sota els paràmetres previstos. L’Associació de Festivals de Música-FMA es va afegir a la iniciativa impulsada pel festival Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les malalties infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.
Per fi música
Tots els assistents, després de rebre per SMS l’OK per anar al concert, van ser citats a partir de les 17.00 hores per prendre’ls la temperatura i els van entregar una mascareta FFP2. També els van demanar que tinguessin instal·lada l’aplicació Radar Covid. Els assistents van ballar i van seure a les taules de la zona del bar. A partir del 20 de desembre han sigut citats tots els voluntaris per ser sotmesos a una segona prova PCR i veurem si les notes musicals van servir per aparcar la possibilitat d’infecció.
Tant els responsables de l’organització del concert com des de l’Hospital Trias i Pujol, lamenten que el Procicat no autoritzés el concert amb mil persones, cosa que hauria permès un resultat de l’estudi molt més precís. No obstant, valoren l’experiència com a molt positiva.
Prematur per a grans esdeveniments
Notícies relacionadesTot i que lluny de cantar victòria, Boris Revollo, de l’Hospital Trias i Pujol ha considerat avui en una entrevista a RAC1 que encara és «prematur» plantejar aquest tipus d’estratègies per a esdeveniments amb molts més assistents, com poden ser els salons, les fires com el Mobile World Congress o els esdeveniments musicals com el Primavera Sound, fins i tot tampoc els partits de futbol.
«De moment no tenim previst repetir l’anàlisi amb més gent», ha assenyalat Revollo en l’entrevista radiofònica. «S’ha invertit molt temps, molts diners i molt personal», apunta. Per al responsable, es tracta d’una experiència molt important perquè no s’ha fet res similar de moment. La informació que s’aporti amb el segon test PCR servirà per traçar un possible mapa d’esdeveniments de cara al futur. «Els tests ràpids poden servir com a estratègia de cribratge de persones que poden contagiar el virus», apunta.
- SUCCESSOS Un tribunal ordena investigar la mort d’una nena en una piscina privada
- Falta de servei 5.000 veïns de BCN han estat tres mesos sense rebre cartes de Correus
- 400 blocs Polvorí per la suposada estafa d’un administrador de finques
- Els ‘kiwis’ assalten els britànics amb dues victòries
- Apunts polítics de la setmana Illa busca pis per a 4 anys i sense banderes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Un fenòmen invisibilitzat L'impacte emocional dels processos migratoriis: entre el dol i la resiliència
- Toni Bou: "Em preocupa què faré quan em retiri per ser tan feliç com ara"
- L’ÚLTIMA GRAN CARRERA DE LA TEMPORADA Pogacar culmina a la Llombardia un any històric en el ciclisme
- Lliga F Regnar i renéixer: torna un derbi "descompensat"