OBRES A PARTIR DE DIUMENGE

La ronda Universitat sacrifica dos carrils per a cotxes per ampliar les voreres

La via mantindrà dos carrils per a bus però traslladarà «moltes» parades a altres punts de la ciutat

zentauroepp55919358 render ronda201119102706

zentauroepp55919358 render ronda201119102706

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ronda Universitat de Barcelona perdrà dos carrils per a cotxes per tenir voreres més àmplies. La via mantindrà els dos carrils per a autobús i desapareixeran «moltes» parades de bus que actualment hi ha en aquest carrer. Tot això serà després de les obres de remodelació que començaran aquest diumenge 22 de novembre i que duraran fins al març del 2021.

Aquests treballs, valorats en 350.000 euros, suposaran afectacions de la circulació a la zona. La més important començarà dilluns 23 de novembre. La intervenció es farà en dues fases, una al costat de mar i una segona al costat de muntanya. Per garantir la circulació, l’ajuntament mantindrà com a mínim dos carrils oberts i un d’autobús. 

Així, després de les obres, les voreres passaran de tenir cinc metres d’ample a tenir-ne vuit i es guanyaran 1.730 metres quadrats per als desplaçaments a peu. Dels quatre carrils actuals per a vehicles es passarà a dos i es mantindran els dos carrils bus. 

Parades de bus a altres espais

Notícies relacionades

La renovació comportarà igualment el trasllat de «moltes» parades de bus que actualment estan en aquest carrer a altres espais de la ciutat com l’Estació del Nord o l’Estació de Sants, segons ha explicat aquest dijous la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. Això serà possible gràcies a un acord Ajuntament-Govern que s’explicarà la setmana que ve. 

«Volem que la ronda Universitat deixi de ser una estació a l’aire lliure», ha dit Sanz, que considera que les obres també serviran per potenciar el comerç de proximitat.