TERRORISME ISLAMISTA

Detingut un home a Barcelona per justificar l'assassinat del professor francès

Els Mossos atribueixen a un marroquí delictes d'enaltiment i incitació al terrorisme després de detectar les seves crides a les xarxes socials

mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció a Barcelona d’un home de nacionalitat marroquí per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme i un d’incitació a cometre delictes de terrorisme. L’home va ser detingut divendres per publicar missatges a les xarxes socials en què enaltia els atacs i incitava a cometre més accions terroristes.

Els investigadors de la Comissaria General d’Informació de Barcelona van detenir-lo, després d’una investigació, en què es constatava que l’home va defensar i va justificar l’atemptat terrorista perpetrat contra un professor francès el 16 d’octubre passat per mostrar la coneguda i polèmica caricatura de Mahoma a classe al parlar de la llibertat d’expressió. L’operació policial, segons els Mossos, s’inicia en el marc de l’estudi i monitoratge de les xarxes socials que s’utilitzen com a altaveu per a la proliferació de discursos extremistes de base gihadista. En aquest sentit, el cos explica que el detingut va utilitzar els seus perfils virtuals per compartir diverses publicacions de xeics extremistes i d’altres usuaris que tenien per objectiu difondre un missatge «clar i inqüestionable de legitimació de l’assassinat del professor francès, fins i tot de fer una crida a fer actes de venjança contra aquells que faltin al respecte al profeta», tal com detallen els Mossos en una nota de premsa. Entre els seus postulats, també insisteix en la necessitat de promoure el gihad, és a dir, l’enfrontament violent, directe i armat per defensar el Profeta i proclamar un califat mundial. La investigació s’ha portat a terme sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció 3 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Aquest dissabte, després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat llibertat amb mesures cautelars d’obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i la retirada del passaport.