conseqüències

Les restriccions de la restauració provoquen cancel·lacions i el tancament d'hotels

Tot just un 30% segueixen oberts i molts establiments ajornaran encara més la seva reactivació

Alguns allotjaments només tenien obertes les terrasses o els menjadors, permesos ara només si hi ha hostes

zentauroepp54059739 barcelona 09 07 2020  el golpe econ mico de una ciudad sin t200902203308

zentauroepp54059739 barcelona 09 07 2020 el golpe econ mico de una ciudad sin t200902203308 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Amb menys d’una tercera part dels hotels de Barcelona oberts (30,82%) i amb prou feines un 20% d’ocupació mitjana, el sector de l’allotjament encaixava una crisi que semblava impossible empitjorar. Però les noves restriccions per a la restauració a Catalunya han acabat d’enfonsar l’hoteleria local. No només perquè l’absència d’oferta gastronòmica a la capital catalana està provocant nombroses cancel·lacions de reserves de llits, sinó perquè alguns hotels de la ciutat actualment només mantenien els serveis de terrassa o restaurant, ara prohibits menys per als hostes.

Notícies relacionades

El  director del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, explica que la nova decisió del Govern de tancar tots els bars i restaurants del territori per combatre els contagis de Covid-19 ha asfixiat la poca activitat turística de Barcelona. Avui divendres, la ciutat comptava amb 135 establiments oberts, una mica menys que fa una setmana. Però en els pròxims dies s’esperen tancaments i la paralització d’algunes reobertures previstes abans d’haver-se conegut les restriccions.

Ni els turistes vacacionals o de negocis volen viatjar a una ciutat sense restaurants i que té en la gastronomia un dels seus grans reclams, explica, ni els hotels que havien optat (a falta de clients internacionals) per obrir només les seves terrasses o restaurants per atraure el públic local els poden mantenir oberts. Són els casos de gran luxe com el Monument o el Mandarin Oriental, entre d’altres. I és que ara només poden servir menjar o beguda als espais comuns en cas que s’adrecin als hostes allotjats, i no a la ciutadania.