Un pas important en el projecte

Els primers trens passaran per la nova estació de l'AVE a la Sagrera el 9 de desembre

Els passatgers de Rodalies estrenaran els túnels del baixador gegant

La connexió amb l'actual via provocarà el tancament de l'R-1 en el pont de la Immaculada

zentauroepp55441197 ave sagrera201016130021

zentauroepp55441197 ave sagrera201016130021

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El pròxim 9 de desembre és la data prevista perquè els primers trens amb passatgers passin per l’interior de la futura estació de l’AVE de la Sagrera, ara en construcció. Serà una data important que s’ha hagut de retardar un mes arran d’unes proves de seguretat que s’han de fer quan s’empalmin les vies actuals, procedents del Clot, amb les del tram que passa per l’enorme caixa de formigó de la futura i enorme estació intermodal.

Avui el traçat actual de la línia 1 de Rodalies passa al costat de les obres de la  futura megaestació, però no discorre per sota com passarà ben aviat. Perquè sigui possible, els tècnics de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han hagut de construir un tram de via doble sobre una base de formigó que arriba fins a tot just 20 metres de l’actual via a l’espera de la connexió.

En una visita d’obres, el director tècnic de les obres de l’estació intermodal de la Sagrera, Lluís Ubalde, ha evitat posar data a l’entroncament i, per tant, al pas dels primers trens. «Nosaltres hem complert el calendari i tot està la punt per fer-ho, però ara depèn de l’Administració i dels diferents operadors. Necessitem 72 hores per connectar i fer les proves de seguretat», ha explicat.

Notícies relacionades

Aquesta connexió estava prevista per al cap de setmana 7 i 8 de novembre, però ha hagut d’ajornar-se, ja que aquestes proves de seguretat, consistents en el pas de trens buits, impliquen un dia més de treballs. Si es fes llavors, la línia R-1 hauria d’interrompre el servei un dia més, dilluns i laborable, cosa que afectaria a més passatgers, ja molt castigats per retards per altres obres en infraestructures. Per això, altres fonts han remarcat que l’única data sobre la taula és la del cap de setmana i pont de la Constitució i la Immaculada, del 6 al 8 de desembre.

Més informació ben aviat

Temes:

AVE