vandalisme nocturn

Mutilades les figures del monument a la sardana de Montjuïc

El regidor de Seguretat dona conèixer l'acte vandàlic a Twitter i apel·la a lluitar per la convivència

mutilan ocho figuras del monumento a la sardana en montjuc / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les vuit figures del monument a la sardana erigit el 1965 a Montjuïc s’han despertat aquest diumenge amb els braços mutilats. El regidor de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha donat a conèixer el succés a través del seu compte personal de Twitter amb una fotografia encara de nit i amb un missatge: «Condemnem la salvatjada i apel·lem a lluitar per la convivència i contra l’incivisme».

Notícies relacionades

El monument va ser molt conegut durant els anys 60, 70 i 80 perquè està situat al costat del que va ser porta d’entrada, en aquella època, al parc d’atraccions de Montjuïc. Va ser erigit en època de l’alcalde José María de Porcioles, segons s’assegura, en un intent de confraternitzar amb el catalanisme més moderat en la recta final de la dictadura. De fet, va ser el primer monument referit a la cultura catalana que es va aixecar durant el franquisme.

L’agressió ha retallat els braços de quatre de les figures. Els fragments han quedat escampats per terra i han sigut recollits pels agents de la Guàrdia Urbana, que han descobert l’estat en què es trobava l’escultura després de l’agressió vandàlica.