A CIUTAT VELLA

El Sant Pau torna a exhibir múscul

Un concert de Mishima al terrat visibilitza el recolzament de la ciutat al gimnàs social del Raval

Un ple municipal va aprovar la compra de l'edifici el 2018, però mai no va arribar a materialitzar-se

zentauroepp55322448 bcn gimnas201008202152

zentauroepp55322448 bcn gimnas201008202152

1
Es llegeix en minuts

El gimnàs social Sant Pau ha tornat a demostrar aquest dijous ser un d’aquells pocs llocs on l’impossible és possible. No només per aconseguir muntar en plena pandèmia un concert al seu privilegiat i característic terrat (una cosa que al mateix govern municipal li va resultar impossible fa només uns mesos); sinó per convèncer per actuar-hi els Mishima en persona. El concert era l’excusa per mostrar novament el recolzament popular a aquest arrelat i aplaudit projecte social (molt més enllà del barri) i per collar el consistori perquè eviti el desallotjament, programat per al pròxim mes de gener.

Notícies relacionades

Convertit en cooperativa fa vuit anys per evitar el seu tancament, el vell gimnàs és un dels llocs de referència per a les entitats socials del Raval. En els últims mesos, lluny de tancar per la crisi de la Covid, es va convertir en el lloc on cada dia acudeixen 150 persones sense llar a dutxar-se, canviar-se de roba i de mascareta i emportar-se alguna cosa per menjar.    

Un grup d’espectadors del concert solidari amb el gimnàs Sant Pau / JORDI MATEU PARRA

El projecte social desenvolupat al gimnàs va molt més enllà de les dutxes. De tallers de boxa per a nens marroquins que van migrar sols fins a cursos de natació per a nadons en què deixen les dones musulmanes banyar-se vestides. En el ple municipal del 2018 l’ajuntament va aprovar la compra de l’edifici per conservar el projecte, compromís pel qual des del gimnàs continuen collant amb demostracions de força com el concert d’aquest dijous, en el qual també ha actuat Marina Rossell i Las Bajas Pasiones. 

Temes:

Mishima Pobresa