CULTURA

Mercè 2020: ¿Com reservar entrades per a concerts i altres activitats?

La Mercè s'adapta a les circumstàncies excepcionals amb aforaments limitats i invitacions que s'han d'adquirir prèviament

La majoria de les actuacions i espectacles com el Piromusical es podran seguir a través de les pantalles

zentauroepp54928393 bcn merce200914165042

zentauroepp54928393 bcn merce200914165042 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Aquest dimecres, 23 de setembre, el pregó del ‘clown’ Tortell Poltrona donarà el tret de sortida a una Mercè diferent, marcada per unes circumstàncies excepcionals, en la qual es prioritza la seguretat de tots els assistents. Així, l’accés a les diferents activitats, repartides per tots els districtes per descongestionar punts concrets i fomentar la mobilitat a peu, es realitzarà sempre amb reserva prèvia i de manera esglaonada. En aquesta primera edició de l’era Covid, a més, els espectacles seran de petit format tret d’excepcions –l’aforament màxim mai superarà les 800 persones– i diürns, entre les 11 del matí i les 10 de la nit. 

Entre dos i cinc invitacions per dia

Les invitacions gratuïtes per assistir als diferents espectacles i actuacions, concentrades entre els dies 24 i 27 de setembre, es poden reservar a la web i aplicació mòbil de la Mercè 2020 al dia. En aquest punt és important assenyalar que la majoria de les invitacions ja han sigut repartides. No obstant, no es pot descartar que unes quantes siguin alliberades en els pròxims dies ja que la pàgina web permet cancel·lar les reserves en cas que finalment no s’hi pugui assistir. 

La reserva per assistir a les activitats programades es va anar obrint progressivament en els últims dies. Cada persona identificada amb un correu electrònic pot reservar entre dues i cinc entrades per dia depenent del tipus d’espectacle: un màxim de dues per als concerts (BAM, BAM Cultura Viva i Mercè Música) i fins a cinc per dia per a la resta d’activitats culturals (Mercè Arts de Carrer i Cultura Popular). La programació d’aquest any, a més, també inclou espectacles reprogramats de la Quinzena de la Dansa Metropolitana, el Món Llibre i el Grec. 

Web, ‘app’ i telèfon

Al reservar les localitats des de la web de la Mercè o l’‘app’ Mercè 2020 s’obre un formulari en el qual se sol·licita el nom i cognom, adreça electrònica  i el telèfon mòbil de la persona que realitza aquesta reserva. Finalitzat el procés es rep un correu amb un comprovant de la reserva, que s’hauran de mostrar –preferentment en format digital, però també es pot portar imprès en paper– per accedir a l’activitat. Les persones que no disposin d’accés a internet podran fer la reserva trucant al 93.316.10.38 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 15.00 hores). 

Seguint els protocols contra la Covid-19 i per qüestions d’higiene, remarquen fonts municipals, a les platees dels espais d’actuació «no es podrà menjar ni beure, excepte en el cas de persones que tinguin necessitats especials». Els espais programats en aquesta edició no disposen de servei de bar.

La Barcelona dels barris

En les últimes edicions les activitats de la Mercè han arribat a diferents districtes, pensant principalment a acostar la cultura a tots els barris, i en aquesta ocasió tindrà presència per primera vegada en barris com la Marina del Prat Vermell, Roquetes i Ciutat Meridiana i en espais tan emblemàtics com el parc Güell, el recinte de l’Hospital de Sant PauLa Model i la Casa de l’Aigüa de Trinitat Nova. 

Des de casa

Notícies relacionades

Les persones que no aconsegueixin reservar localitats o senzillament prefereixin la comoditat de la llar per disfrutar l’oferta de la Mercè podran seguir bona part de la programació sintonitzant la televisió o per internetBetevé serà el mitjà de comunicació oficial i retransmetrà el pregó, així com alguns concerts i espectacles. 

A través de les pantalles també es podrà veure també el piromusical del 2020, que aquest any no admetrà cap desplaçament. Se seguirà únicament des de casa, sintonitzant les emissores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i mirant al cel des de les terrasses. Els focs no es llançaran des de Montjuïc com era habitual, sinó des de quatre punts diferents dels districtes de Nou Barris, Sants-Montjuïc, les Corts i Sant Martí. Per assegurar que siguin visibles pràcticament des de qualsevol punt de la ciutat, els focs tindran més altura i potència que mai. La música, ha avançat el consistori, rendirà homenatge a la ciutadania d’entre 60 i 80 anys, «la població més castigada per la crisi sanitària de la Covid-19».

Temes:

Concerts