CAS RESOLT

Presó per a les dues dones que van assassinar una jove a Cornellà

Els Mossos d'Esquadra van localitzar i arrestar les dues autores materials dels fets, que havien estat fugint durant gairebé tres mesos

La víctima, Kirsten (19 anys), va ser apunyalada durant una baralla que va tenir lloc la matinada del 28 de juny davant la discoteca Capitolio

zentauroepp55006596 bcn cornella200919172617

zentauroepp55006596 bcn cornella200919172617

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La Kirsten (19 anys) va morir apunyalada la matinada de dissabte al diumenge 28 de juny davant la discoteca Capitolio al polígon de Can Famades de Cornellà (Baix Llobregat). Cap a les 6.00 hores es va desencadenar una baralla i, segons van captar imatges de telèfons mòbils d’alguns dels presents, la jove va participar en la baralla i després va fugir. No obstant, dues dones la van seguir, la van acorralar i, mentre una la subjectava impedint que s’escapés, una altra li va clavar un ganivet que va perforar-li el pulmó. La Kirsten va ser traslladada en estat crític amb una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i va morir poques hores després. Els Mossos d’Esquadra han arrestat gairebé tres mesos després les dues presumptes responsables dels fets. Després de passar a disposició judicial aquest dissabte al migdia totes dues han ingressat a la presó per aquests fets. No ha resultat fàcil trobar-les.

Els vídeos de la baralla i de l’instant en què van apunyalar mortalment la Kirsten van saltar a les xarxes socials i d’aquí als mitjans de comunicació. Van ajudar els agents de la Divisió d’Investigació Criminal a identificar sense dificultat qui eren les dues sospitoses. Però també van fer que totes dues i el seu entorn deduïssin que la policia catalana no tardaria a trobar-les. Familiars de totes dues van col·laborar per impedir la seva detenció. Les dues van anar canviant de domicili i, fins i tot, van arribar a viure una temporada a l’estranger.

Quatre detencions

La mobilitat que van mantenir per escapar-se de l’acció de la justícia ha fet molt difícil trobar el seu parador. Aquest dimecres 16 de setembre, els investigadors finalment en van localitzar una, la que va subjectar la Kirsten. La van arrestar tant a ella (26 anys) com a la seva parella. Poc després, van detenir l’autora material de l’apunyalament (32 anys) i també la seva parella. Els delictes comesos pels homes, segons fonts judicials, són els de lesions i, en el cas d’un dels dos, també d’encobriment.  

Notícies relacionades

Aquest dissabte, els quatre han passat a disposició judicial i les dues dones, acusades d’un delicte d’assassinat, han ingressat preventivament a la presó. 

El polígon de Can Famades on van passar els fets la matinada del 28 de juny és una zona d’oci nocturn i macrodiscoteques que reuneixen una gran quantitat de joves durant els caps de setmana. Les baralles al sortir dels clubs no són infreqüents.