Al Carmel

Càrregues dels Mossos en el desnonament d'un pis d'Oleguer Pujol a Barcelona

Unes 200 persones han intentat impedir el desallotjament

carlmel mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts

Unes 200 persones han respost a la crida a la mobilització per impedir aquest dijous al matí el desallotjament d’una família al barri del Carmel de Barcelona. La vivenda, on viu una família immigrant, és propietat d’Oleguer Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat, segons denuncia la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó.  El desnonament s’ha executat.

La comitiva judicial ha arribat a l’immoble cap a les 10 hores i agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han carregat contra els assistents per poder accedir al pis, al carrer de Mühlberg. La policia ha actuat per ordre del jutjat civil número 57 de Barcelona. 

La Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó acusa el propietari de no haver intentat pactar un lloguer social amb els inquilins. Denuncien que el fill de l’expresident va rebutjar incloure el pis a la Borsa de Vivenda després dels impagaments.

Notícies relacionades

Aquest és el quart desnonament a què ha de fer front la família que l’habita des de fa tres anys. Els dos primers es van poder parar gràcies a les mobilitzacions veïnals, i el tercer va ser suspès per la moratòria de l’estat de l’alarma, informa Betevé.

Hamid Kadri, la seva dona i els seus dos fills viuen de lloguer en aquest pis des de fa tres anys. El 2018, Hamid es va quedar sense feina i no podia fer front als 750 euros mensuals que pagava de lloguer. Malgrat que van intentar eixugar part del deute que tenien, en paral·lel es va iniciar el procediment judicial que ha portat a l’execució d’aquest matí.