SEGONS APARTUR

El 62% dels pisos turístics a Barcelona han sortit del mercat

L'oferta s'ha anat reduint durant l'estiu fins a quedar-se en mínims

pisos

pisos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 62% de les vivendes d’ús turístic de Barcelona han sortit de l’oferta turística durant aquest estiu, segons l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), ha informat l’entitat en un comunicat aquest dimecres.

Això suposa que, actualment, 5.900 vivendes d’ús turístic de la capital catalana han deixat de prestar aquest servei des de l’inici de la pandèmia del coronavirus i s’han convertit en un lloguer residencial.

Des del mes de maig, la xifra de vivendes d’aquest tipus a la ciutat que han sortit del circuit turístic ha crescut un 21,4%, i han passat del 40,6%, unes 3.900 vivendes, fins al 62% actual.

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha assegurat que el mercat «necessitarà gairebé un any per reactivar i recuperar la normalitat», i que l’associació té el repte de mantenir els 5.000 llocs de treball directes i els milers d’indirectes que es van generar el 2019.

Notícies relacionades

El sector augura que les vivendes d’ús turístic seran les més demanades pels viatgers, ja que és el tipus d’allotjament preferit per les famílies i garanteixen el distanciament social millor que qualsevol altra modalitat.

L’Ajuntament de Barcelona no donarà llicències per llogar habitacions a turistes en edificis residencials.