COHESIÓ SOCIAL

La Diputació de Barcelona inverteix sis milions per a la reactivació després del coronavirus

La corporació ha dedicat en aquests mesos 31 milions a pal·liar els efectes de la crisi sanitària

zentauroepp9919897 diputacio barcelona200329125327

zentauroepp9919897 diputacio barcelona200329125327 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Diputació de Barcelona ha a aprovat un pla de xoc de sis milions d’euros per dotar de recursos els ajuntaments davant el risc que la crisi sanitària amenaci la cohesió social. La corporació ha aportat en aquests mesos un total de 31 milions d’euros als 311 municipis de la província a fi de recolzar «una reactivació social» dels municipis que se centri a garantir la cohesió social. I això, a fi de «contrarestar» l’efecte de la crisi sanitària del coronavirus, segons ha precisat aquest dilluns la diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, que ha explicat el pla juntament amb Alba Barnusell, diputada de Polítiques d’Igualtat.

«La diputació fa una aposta estratègica per la reactivació social dels municipis», ha afirmat Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, que ha remarcat que no deixa de ser una iniciativa habitual per part de l’organisme, però que cobra especial importància en un moment en què la crisi de la Covid-19 ha suposat un impacte inèdit en l’economia de les localitats i dels seus habitants.

Pla de xoc

Notícies relacionades

El pla de xoc per valor de sis milions d’euros compta amb quatre línies d’actuació. La primera, amb 2,13 milions, és el reforç de les plantilles de professionals de serveis socials bàsics, que en aquests temps han patit una demanda molt elevada relacionada amb l’accés a l’alimentació, les dificultats per mantenir la vivenda i els subministraments bàsics, així com per les gestions per a sol·licituds de l’ingrés mínim vital.

La segona línia està centrada en l’atenció a nens i adolescents en situació de vulnerabilitat, amb 1,84 milions d’euros. La tercera és un fons per a la contractació de professionals per a la intervenció social, amb un milió de pressupost. La resta del pressupost del pla ha de reforçar els serveis municipals d’atenció a les dones víctimes de violència masclista.