Un mosso lliure de servei desarma i deté un atracador a Sant Martí

L'agent, que va veure l'assalt al bar des del carrer, va entrar i es va abraonar sense ajuda sobre el lladre

Un vídeo mostra com el policia actua sense esperar ajuda quan el lladre amenaça la cambrera

whatsapp-video-2020-07-12-at-173830 vid 12 174026 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Candidat a medalla. Segur. Un mosso d’esquadra lliure de servei ha aconseguit aquest migdia reduir un atracador que, armat amb una destral, va amenaçar una cambrera per emportar-se els diners de la caixa registradora i de les màquines escurabutxaques. L’agent, tal com es veu en un vídeo, decideix abraonar-se sobre el lladre, treure-li la destral i l’immobilitza a terra fins que arriben els seus companys, fent servir únicament les mans. 

L’espectacular i neta intervenció ha tingut lloc en un bar del carrer Fluvià, 210, al barri barceloní de Sant Martí de Provençals, a les 12.45 hores d’aquest diumenge. Un vídeo gravat per un testimoni permet veure com el lladre porta una destral i ordena una cambrera que li doni els diners de la caixa del bar i de les màquines.

Corredissa i crits

La cambrera, que ha aconseguit sortir a la terrassa, veu l’home tan alterat que decideix tornar a entrar al local. En el moment en què sembla que el lladre s’abalança cap a ella ensenyant la destral, es veu un altre home que entra corrent al bar i es tira a sobre de l’atracador mentre se senten els crits dels testimonis.

A l’instant es veu el lladre a terra, ja desarmat, i amb el corpulent policia a sobre, que l’obliga a tombar-se, mentre li torça el braç per immobilitzar-lo. «¿Heu trucat ja?», crida als clients del bar per confirmar que aquests han telefonat el 112 i que l’ajuda és en camí.

«Posa la destral a la taula»

Notícies relacionades

L’agent, que segons ha pogut saber aquest diari pertany al Grup Regional de Motos de la Metropolitana dels Mossos d’Esquadra, mostra un domini total de la situació i, fins i tot, se n’adona que un testimoni ha agafat la destral. «Eh, tu. La destral la vull allà. Sobre la taula», li ordena mentre manté l’atracador sota els genolls, immobilitzat. L’espontani entra i deixa la destral a terra, una prova important en la causa policial i penal contra el lladre.

Fonts dels Mossos d’Esquadra van confirmar que l’agent va actuar per iniciativa pròpia al veure la cambrera en perill. La unitat de motoristes a què pertany el mosso sol ser sempre la primera a arribar a les urgències a la via pública i, per tant, és un equip de primera intervenció. Van afegir que el detingut per l’atracament és una persona espanyola de 56 anys, que passarà a disposició judicial. Abans de la detenció, va clavar un cop amb la destral a una de les màquines escurabutxaques.