la nova normalitat

Barcelona està a punt per a la fase 3 de desescalada, segons l'ajuntament

La ciutat impulsa el projecte 'Ciutat segura' per fer confiança sanitària als seus visitants

El consistori critica la Generalitat i apressa perquè Barcelona passi a la fase 3

turistas

turistas / Jorge Gil

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Els protocols de prevenció de la Covid-19 i de la desescalada han anat evolucionant gairebé tant com la meteorologia al llarg d’aquesta primavera, una cosa que complica la progressiva tornada a la normalitat sense riscos. Per intentar facilitar les coses, així com minimitzar el risc de contagi i oferir confiança al visitant que arribi a Barcelona, l’ajuntament ha presentat avui divendres el projecte ‘Barcelona, safe city, safe visit’ (Barcelona, ciutat segura, visita segura). L’objectiu és transmetre seguretat en tots els espais urbans en aquesta fase postcoronavirus.

La situació, ara mateix, és de reversió de la pandèmia. Tant que la ciutat ja estaria preparada per passar a la fase 3 de la desescalada, ha assegurat el regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé. Les dades sanitàries que té la capital catalana l’«habiliten per aconseguir-ho, ja que són millors» que en altres zones de Catalunya.

Crítiques de Colau al Govern català

És per això pel que l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha demanat que el pas a la fase 3 arribi abans que del cap de setmana del 20 i 21 de juny, previ a la revetlla i la festivitat de Sant Joan, per facilitar que la mobilitat dels ciutadans es faci de forma esglaonada. L’alcaldessa ha criticat el departament de Salut per no haver demanat al Govern central que Barcelona entrés a la fase 3 dilluns que ve, 15 de juny, i ha reclamat fer aquest pas en la desescalada la setmana entrant, abans que s’acabi l’estat d’alarma.

El consistori centralitzarà la informació, requisits i protocols en una web que ajudi l’activitat econòmica i la ciutadania, alhora que assessorarà qualsevol negoci sobre com afrontar aquest nou període de vital importància per a l’evolució sanitària i socioeconòmica de la metròpoli. També hi haurà una aplicació de mòbil que permetrà al turista accedir a tota aquesta informació, alhora que planificar les visites evitant cues i aglomeracions. 

Notícies relacionades

Per donar exemple, la primera empresa que certificarà aquests protocols serà BSM, habilitant-los al parc Güell, el Zoo i el Parc d’Atraccions Tibidabo, que tindran el segell Safe Tourism Certified.

Però la fórmula és extensible a transport, icones turístiques, botigues, hotels, restaurants, bars, discoteques i molts altres espais susceptibles de gran afluència de públic i que siguin territori habitual d’un visitants, ha explicat el regidor de Turisme, Xavier Marcé. El conjunt de mesures vol ajudar a reforçar la «reputació de Barcelona» després de la crisi.