cap a la nova normalitat

El Núria simbolitza les reobertures a la Rambla amb un esmorzar popular

Ha aixecat la persiana a les 8 amb totes les normes d'higiene i seguretat

Bars i restaurants de Barcelona ja poden obrir amb fins al 40% d'aforament

zentauroepp53690112 nuria desayuno200608092631

zentauroepp53690112 nuria desayuno200608092631 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’històric local barceloní Núria ha simbolitzat aquest dilluns al matí, amb un esmorzar popular, la reobertura de bars i restaurants de la Rambla per l’inici de la fase 2 de la desescalada pel coronavirus.

Amb l’entrada en vigor de la nova fase, ha aixecat la persiana a les 8 amb totes les normes d’higiene i seguretat, i ha convidat quiosquers, floristes, personal del Mercat de la Boqueria i de les botigues de la Rambla.

L’establiment de la zona de Canaletes, de 94 anys, només va tancar durant la Guerra Civil, per un incendi el 1985 i, fins ara, pel confinament a causa de la pandèmia.

Els seus amos, Montse Vila i Marcel Cortadellas, han explicat que, quan ha sigut possible tornar a trobar-se tots, els convidats han sigut els més habituals i els que més s’han trobat a faltar.

Mesures de la fase 2

Amb la fase 2, poden reobrir al públic els establiments d’hostaleria i restauració per a consum al local, sempre que no se superi un 40% del seu aforament.

El consum dins dels locals només pot fer-se assegut a taula, o agrupacions de taules, preferentment amb reserva prèvia; i no s’admet l’autoservei a la barra per part del client.

Notícies relacionades

Les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hosteleria mantenen la limitació al 50% de les taules, amb una ocupació màxima de 10 persones.