20 d’oct 2020

Anar al contingut

ajuda socioeconòmica

Barcelona destinarà 7,5 milions en crèdits i subvencions a cooperatives

Les primeres sol·licituds es poden presentar a partir d'aquest dimarts i durant 30 dies naturals

El Periódico

Barcelona destinarà 7,5 milions en crèdits i subvencions a cooperatives

AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 7,5 milions en crèdits i subvencions per reactivar l’Economia Social i Solidària (ESS) i l’Economia de Proximitat als barris davant la crisi de la Covid-19 i amb l’objectiu de preservar 500 llocs de treball.

Ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha assegurat que des d’aquest dimarts ja es poden presentar les primeres sol·licituds per acollir-se a les primeres subvencions i durant 30 dies naturals.

Es tracta d’un pla que combina mesures i accions a sis i dotze mesos per ajudar empreses, entitats i projectes afectats per la caiguda de l’activitat, així com aquells que estaven en moments inicials.

El 7% del PIB

«L’ESS i l’Economia de Proximitat representen el 7% del PIB de la ciutat», ha recordat Collboni, i ha afegit que l’objectiu d’aquest pla és parar el cop de la crisi del coronavirus en la seva activitat econòmica.

Ha recordat que aquest pla, dotat amb 7,5 milions, forma part del fons extraordinari de 25 milions ja anunciat per l’ajuntament per fer front als efectes de la crisi en l’economia de la ciutat.

Noves línies de crèdit 

Aquesta mesura inclou noves línies de crèdit per valor de quatre milions acordades amb les entitats financeres ètiques Coop57 i Fiare Banca Ètica i Fundació Fiare, a les quals se suma un romanent d’acords anteriors de 500.000 euros.

Així mateix, es donarà un milió en subvencions per a l’ESS a través de la línia d’ajuts ‘Enfortim l’ESS’ i 1,76 milions a la línia ‘Impulsem el que fas’ de Barcelona Activa per a l’Economia de Proximitat, arribant a un pressupost de 2,76 milions entre totes dues.

Barcelona Activa també impulsa el servei ‘Aixequem l’ESS’ per acompanyar de manera personalitzada aquestes empreses durant la crisi de la Covid-19, que té un pressupost de 100.000 euros i preveu atendre 350 empreses.

El consistori ha activat acords de cooperació amb quatre de les entitats representatives de l’ESS per a les més de 2.000 entitats que tenen associades, i que rebran 150.000 euros en subvenció directa per a accions i plans de contingència.

També contempla un conveni amb l’entitat Coòpolis com a agrupació de cooperatives gestora de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona per a l’assessorament de cooperatives a la ciutat, amb una aportació de 45.000 euros i la previsió d’ajudar 20 projectes.