A PROP DEL CLÍNIC

La Guàrdia Urbana tanca la terrassa del restaurant Semproniana

La propietària, Ada Parellada, admet que encara no tenia el permís concedit

undefined40746656 barcelona  30 10 2017  on barcelona  ada parellada  con plat200528102203

undefined40746656 barcelona 30 10 2017 on barcelona ada parellada con plat200528102203 / Carlos Valbuena Junquera

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va tancar ahir a la nit la terrassa amb quatre taules que el restaurant Semproniana havia obert davant del seu local a l’Eixample, segons ha denunciat la seva propietària, Ada Parellada, a Twitter.

La cuinera explica que aquest dimecres a la nit, a mig servei del sopar, dos agents la van instar al tancament, suposadament per no tenir els permisos, després d’una denúncia ciutadana. Parellada admet que els tenia en tràmit perquè els gestionava a través del gremi i «van curts de personal i el tema s’ha demorat». «Dilluns, quan vam passar de l’apocalipsi a l’apoteosi perquè ja podíem obrir, vam posar quatre taules a fora esperant que el permís estigués al caure», confessa a aquest diari.

«Ens feia il·lusió tornar a treballar, tornar a comprar cervesa, cafè, vi... aquestes coses que es fan als restaurants i sentir que tot tornava a funcionar. Potser perdo diners amb la terrassa, però així recuperava un cambrer i un cuiner que no cobren sous de consultor i encara no han cobrat l’erto», explica Parellada. «Jo mai havia tingut terrassa perquè tinc espai a dins i per a mi és un enrenou servir a fora, però ara era l’única manera de seguir».

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la cuinera i assegura que podrà tornar a obrir quan se li concedeixi l’autorització, que en aquests moments es tramita per un tràmit «temporal i excepcional» per a tots els establiments que estaven en la mateixa situació de necessitar d’obrir per la Covid-19. El tràmit permetrà ubicar un màxim d’entre sis i vuit taules. Però Parellada i d’altres no podran obrir la terrassa fins que l’ajuntament ho resolgui.

Necessitat d’obrir

«Treballar és l’únic que ens queda per tirar endavant, sobretot als que depenem del comerç local i del barri. Som gent pacífica, els nostres clients són tranquils i ens agrada treballar», afirma la restauradora, tercera generació en l’ofici.

Notícies relacionades

 Durant el confinament, assenyala, van mantenir el servei a domicili i feien menús «a preu de cost» per als sanitaris de l’hospital Clínic, els seus veïns.

Altres locals en la mateixa situació

Menys mediàtics, altres bars i restaurants també han patit els problemes burocràtics a l’hora d’obrir. Un local de Sant Boi denunciava a aquest diari que li han tancat la terrassa del bar perquè no complia la distància amb la vora de la vorera.