tornada a l'escola

Una escola de les Franqueses es nega a obrir quan passi a la fase 2

El centre ha justificat la mesura perquè no considera que es pugui garantir plenament la seguretat de la comunitat educativa

Exigeix proporcionar els mitjans necessaris per garantir la salvaguarda dels nens, les famílies i els treballadors de l'escola

GRAFCAT6815. BARCELONA, 19/05/2020.- Vista de un aula vacía de la Escola l’Estel de Barcelona este martes cuando ha comenzado la preinscripción en los colegios e institutos de Cataluña para el próximo curso, a la espera de que se definan las condiciones para la reapertura de las escuelas. EFE/Quique García

GRAFCAT6815. BARCELONA, 19/05/2020.- Vista de un aula vacía de la Escola l’Estel de Barcelona este martes cuando ha comenzado la preinscripción en los colegios e institutos de Cataluña para el próximo curso, a la espera de que se definan las condiciones para la reapertura de las escuelas. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El claustre de l’Escola Camins de les Franqueses del Vallès (Barcelona), amb el recolzament dels representants dels pares i mares, personal no docent i l’ajuntament, s’ha negat a obrir el centre quan el territori passi a la fase 2 –pertany a la regió sanitària Metropolitana Nord–.

En un comunicat, el centre ha justificat la mesura perquè no «s’està en una fase de desescalada que garanteixi plenament la seguretat de la comunitat educativa» que assisteix a les instal·lacions, i ha remarcat que la proposta de la Conselleria d’Educació de la Generalitat busca guardar i custodiar els nens, una cosa que segons el seu parer està molt lluny de ser una escola.

Ha admès que, quan es reobri l’equipament, «no serà tal com es va deixar» i que hi haurà canvis, provocats per la situació sanitària, i per això ha posat l’accent a repensar-ho, amb «iniciatives coherents», i proporcionar els mitjans necessaris per garantir la seguretat dels nens, les famílies i els treballadors.

El centre ha assegurat que la decisió s’ha pres després d’haver analitzat i reflexionat sobre aquesta reobertura al rebre la documentació d’Educació, en què especifica la condicions per fer aquest pas.

Notícies relacionades

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, va anunciar el 20 de maig que les escoles i instituts dels territoris que es trobin en la fase 2 reobririen a partir de l’1 de juny per realitzar activitats no lectives, amb grups reduïts i amb tutoria personalitzada per als estudiants que ho requereixin.