manifestació ultra

L'Ajuntament de Barcelona denuncia davant de la fiscalia seguidors de Vox per insults homòfobs

Un vídeo va mostrar que alguns dels manifestants que van passar pel carrer Bailén es van encarar amb dos homes que exhibien la bandera de l'arc de Sant Martí

Un coche pasea la bandera preconstitucional durante la manifestación convocada por Vox contra el Gobierno, el 23 de mayo en Málaga.

Un coche pasea la bandera preconstitucional durante la manifestación convocada por Vox contra el Gobierno, el 23 de mayo en Málaga. / REUTERS / JON NAZCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres una denúncia davant de la fiscalia perquè investigui si seguidors de Vox que van proferir dissabte passat insults homòfobs a dos homes que portaven una bandera LGTBI poden haver comès un delicte d’odi.  Així ho ha anunciat a través d’un missatge al seu compte de Twitter el regidor de Drets de la Ciutadania i Participació, Marc Serra

Uns 500 vehicles van marxar dissabte al migdia per Barcelona convocats pel partit ultradretà en cotxes i motos proferint missatges dirigits a Sánchez i contra el «partit comunista xinès», i alguns d’ells van posar música militar i l’himne d’Espanya des dels seus altaveus. 

Un vídeo va mostrar que alguns dels manifestants que van passar pel carrer de Bailén es van encarar amb dos homes que exhibien la bandera de l’arc de Sant Martí i un d’ells va arribar a pujar al capó del vehicle per insultar i intimidar les víctimes. 

«Ens han dit barbaritats de tot tipus: monstres, maricons, fills de puta, us volem morts, lesbianes, mort als maricons», va explicar un d’ells. Serra ha indicat a Twitter que «gràcies a la col·laboració ciutadana» s’ha pogut identificar la matrícula del vehicle. 

Notícies relacionades

Així mateix informa que l’Oficina de la No-Discriminació està en contacte amb les dues persones que van ser vexades, a les quals s’ha ofert assessorament jurídic i recolzament psicològic: «A Barcelona, l’amor sempre guanya l’odi», ha resolt el regidor. 

El mateix dissabte, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ja va avançar que el consistori posaria l’assumpte en mans de la fiscalia, i va assenyalar: «A Barcelona tothom té dret a manifestar-se, fins i tot uns ‘machirulos’ desfasats en cotxes ‘pijos’. El que no permetrem en cap cas és la intolerància ni l’homofòbia».