PRESUMPTA NEGLIGÈNCIA

Indemnització per les cremades d'una nena en una guarderia

A la petita li va caure menjar calent a sobre que li va produir lesions de segon grau

L'Institut Municipal d'Educació estima una reclamació dels pares de la menor ferida

La fachada del Ayuntamiento de Barcelona, con un mensaje de ánimo, el pasado 17 de abril.

La fachada del Ayuntamiento de Barcelona, con un mensaje de ánimo, el pasado 17 de abril. / MARTRÍ FRADERA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IME), dependent de l’ajuntament de la capital catalana, ha indemnitzat amb 7.056 euros la família d’una petita que va resultar amb cremades al caure-li a sobre menjar calent en una guarderia de titularitat pública per la presumpta imprudència dels cuidadors que estaven a càrrec seu. L’IME ha acceptat, d’aquesta manera, la reclamació formulada pels afectats, després que durant la investigació del cas en un jutjat es produïssin «discrepàncies» sobre l’incident ocorregut el 9 d’octubre del 2018 a l’Escola Bressol Municipal El Tren, al carrer de Palafrullell de Barcelona.

En la reclamació administrativa presentada per l’advocada de la família de la petita, Alba Busquets, del despatx Vosseler, s’exposa que aquell dia la menor es trobava en una aula de la guarderia. Cap a les 11 del matí, la petita, «incomprensiblement», va tenir accés al carretó on es transportava el menjar i es va tirar a sobre puré calent, cosa que li va ocasionar cremades de tal entitat que van ser considerades de segon grau.

Notícies relacionades

En aquell moment a l’aula, pel que sembla, hi havia dos mestres i la tutora, que va sortir a socórrer la menor. La reclamació exposa, no obstant, que aquesta persona «contravenint les normes més elementals de garant i primers auxilis», va treure el bodi a la petita, cosa que li va provocar un agreujament de les ferides. Després, la va mullar amb aigua freda per poder mitigar el dolor.  La nena va ser portada a un ambulatori pròxim i, davant de la cremada que patia, a l’hospital Vall d’Herbron. Els facultatius van dictaminar que la pacient patia cremades de segon grau en un 4% de la part abdominal.

Dies després, la família de la petita va presentar una denúncia. Un jutjat de Barcelona va obrir diligències prèvies i es van practicar una sèrie de proves, entre les quals algunes declaracions de personal de la guarderia. El març del 2018, el jutge va arxivar l’assumpte per no superar els fets la imprudència lleu i trobar-se aquesta falta destipificada. Davant d’això, els afectats van procedir a la reclamació davant de l’IME.