TRANSPORT PÚBLIC

Barcelona reobre el Bicing amb mesures per evitar contagis

El servei es reprendrà el dijous 23, amb una xarxa reforçada amb 57 noves estacions

zentauroepp47618027 bicing190403182558

zentauroepp47618027 bicing190403182558

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona reobrirà el servei de Bicing a partir de les 6.00 hores d’aquest dijous perquè els usuaris puguin utilitzar-lo per desplaçar-se per la ciutat i insta a prendre mesures i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries, tenint en compte que l’estat d’alarma pel coronavirus continua vigent.

«La tornada parcial a la feina de sectors no essencials fa que sigui important que es pugui utilitzar de nou el Bicing, una vegada la ciutadania ja disposa de mesures de protecció oficial», ha informat el consistori aquest dimecres a través d’un comunicat.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha marcat unes mesures sanitàries que s’hauran de tenir en compte al fer ús del servei, com netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, aigua i sabó (abans i després de cada trajecte) i utilitzar mascareta i guants (que s’hauran de llençar al deixar la bicicleta).

Malgrat això, no es podrà utilitzar el Bicing si fa menys de 14 dies que s’ha obtingut un diagnòstic positiu en Covid-19, si encara es manté algun símptoma, o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada.

Recomanacions sanitàries

El consistori adverteix que s’hauran de tenir en compte altres recomanacions, com mantenir dos metres de distància amb els altres ciclistes, procurar evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants, evitar tocar-se la cara durant el trajecte, i tapar-se la boca amb l’avantbraç a l’esternudar o tossir.

Notícies relacionades

És per això que recomanen utilitzar l’aplicació del Bicing per retirar i ancorar bicicletes directament des del telèfon mòbil, i els abonaments s’allargaran el temps equivalent des de la suspensió del servei a l’acabament de l’estat d’alarma, per la qual cosa els usuaris no perdran cap dia de servei.

Amb la reobertura del Bicing, es posaran en funcionament 57 noves estacions. Algunes arribaran a barris que fins ara no disposaven del servei, com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron. A més, està previst que durant aquest any s’incorporin a la xarxa un total de 97 estacions noves per oferir més cobertura territorial.