crisi sanitària

La Diputació de Barcelona distribueix als ajuntaments testos de detecció ràpida del coronavirus

Les proves es realitzaran en treballadors de la policia local, d'atenció domiciliària, de neteja, funeràries i protecció civil

test alta

test alta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Diputació de Barcelona ha iniciat la distribució als ajuntaments de lots de detecció ràpida del coronavirus. Els testos s’han començat a repartir per a la gestió i prevenció en els col·lectius de treballadors municipals dels serveis essencials com ara policia local, serveis d’atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil, entre d’altres.

L’objectiu és assegurar que aquests professionals treballen amb garanties i poden continuar prestant els seus serveis. També s’han fet arribar proves al personal dels serveis bàsics que presta la mateixa Diputació, sobretot al Centre Residencial Respir per a estades temporals de persones grans, al recinte Mundet, i en les unitats mòbils del Servei de Teleassistència. Els aparells de detecció ràpida del Covid-19 han de ser utilitzats per personal sanitari i des de la Diputació els han facilitat les instruccions i altres informacions addicionals per al seu correcte ús.

La institució ha rebut 282 peticions d’ajuntaments per obtenir material sanitari, cosa que representa el 90% de municipis de la província. La Diputació també ha explicat que continua col·laborant amb el Servei Català de la Salut en diverses actuacions en el marc de l’emergència sanitària.

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha afegit a la coordinació de l’Hospital Fira Salut, el nou hospital provisional de Fira de Barcelona. També ha participat en la instal·lació de llums i mobiliari per a l’hospital de campanya que s’està instal·lant al pavelló de gimnàstica de l’Institut Guttman Hospital de Neurorehabilitació de Badalona, al costat de Can Ruti. A més, ha aportat personal operari per al muntatge.

D’altra banda, està treballant juntament amb el CatSalut i els ajuntaments, per habilitar hotels a tot el territori que es trobin a prop dels hospitals o centres sanitaris. En aquest sentit, es contemplen dues possibilitats segons les necessitats del Servei Català de la Salut: que es medicalitzen els hotels per acollir malalts de coronavirus o bé que d’altres s’habilitin com a centres per al descans del personal sanitari.