crisi sanitària

Més de 1.000 turistes atrapats a Barcelona per la cancel·lació de vols a causa del coronavirus

Han sigut reubicats en hotels de la ciutat que s'han mantingut oberts per fer front a aquesta emergència

zentauroepp52773816 barcelona 11 03 2020 tema coronavirus sagrada familia cerrad200313190933

zentauroepp52773816 barcelona 11 03 2020 tema coronavirus sagrada familia cerrad200313190933 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

Més d’un miler de turistes de diferents nacionalitats s’han quedat atrapats Barcelona per la cancel·lació dels seus vols arran de la crisi sanitària del coronavirus, i han sigut reubicats en hotels de la ciutat que s’han mantingut oberts per fer front a aquesta emergència. Així ho ha informat l’Ajuntament de Barcelona a través d’un comunicat, en què assegura que s’ha posat a disposició del cos consular de la ciutat.

D’altra banda, ciutats xineses com Xangai, Shenzhen i Yiwu, amb les quals la capital catalana té acords d’agermanament o col·laboració, han confirmat que donaran material mèdic de primera necessitat, com mascaretes i ulleres de protecció, que s’afegiran a les donacions que han realitzat les comunitats xineses i coreanes de Barcelona.

Un dels principals objectius del consistori per fer front a la pandèmia és tenir en compte tant les bones pràctiques com els errors comesos per les ciutats que també s’han vist afectades pel Covid-19

Per això, l’Ajuntament manté contacte diari amb ciutats xineses i italianes, com Milà, Roma i Florència, així com presència en els espais d’intercanvi que les xarxes de ciutats europees i globals, com Eurocities, han posat en marxa.

En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia Laia Bonet ha destacat que «en temps difícils, la solidaritat internacional és més important que mai», i ha assegurat que l’Ajuntament està aprofitant «l’experiència de ciutats que ja han passat pel mateix per reforçar els nostres serveis municipals i col·laborem amb ciutats que estan començant perquè es preparin tan bé com puguin».

Notícies relacionades

El 25 de març passat, Bonet va participar en una trobada organitzada per ONU-Hàbitat i les xarxes de CGLU i Metròpolis, on es va debatre sobre les realitats de les diferents governs locals al voltant del món en l’actual context de crisi sanitària, i representants de ciutats com Bogotà, Buenos Aires, Durban, Guangzhou, Roma o Madrid van compartir experiències per fer front al coronavirus.

El divendres 27 va tenir lloc una reunió convocada per la xarxa C40 Cities, en què van participar representants de 45 ciutats del món, on resideixen 360 milions de persones.