Transport durant l'epidèmia

Els treballadors de TMB insten a prendre mesures contra el coronavirus

Els sindicats demanen més protecció per minimitzar el contacte amb els usuaris, com suspendre la venda i inspecció de bitllets

De moment, només s'ha acordat teletreball per a alguns empleats i obrir les portes dels tramvies sense prémer el botó

zentauroepp46247017 barcelona  barcelon s   13 12 2018  sociedad    la autoritat200313121359

zentauroepp46247017 barcelona barcelon s 13 12 2018 sociedad la autoritat200313121359 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Com a mesura per prevenir el contagi del Covid-19, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha posat en marxa en les últimes hores algunes mesures, com l’obertura automàtica de portes dels tramvies sense prémer el botó o activar el teletreball per a alguns empleats. De moment, res més. No obstant, els sindicats del bus en bloc reclamen més mesurades que minimitzin el contacte amb els usuaris, com mantenir tancada la porta davantera dels autobusos, anular la venda de bitllets o la inspecció ‘in itinere’, desactivar els punts d’informació de TMB i utilitzar canons d’ozó per desinfectar els busos.

Totes aquestes propostes sindicals van ser acordades «amb caràcter d’urgència» ahir dijous a la nit pel comitè d’empresa per garantir la continuïtat del servei i sobretot reduir les possibilitats de contagi entre els treballadors. 

Aquest matí, no obstant, el departament de Relacions Laborals de TMB ha enviat un comunicat «a tot el personal» assegurant que totes aquestes mesures «difoses en les últimes hores pels sindicats» formen part d’un pla en estudi que encara no ha sigut aprovat i, per tant, «no és vigent»

Notícies relacionades

La companyia no activarà aquestes mesures fins que ho aprovi la Generalitat de Catalunya. Així, els punts TMB continuaran oberts i es continuaran realitzant canvis i inspeccions contra el frau als vehicles. Fonts del comitè d’empresa, per la seva banda, denuncien «la falta de serietat» de la direcció de la companyia davant d’una «situació d’alerta per pandèmia mundial pel Covid-19».

Els sindicats CGT, SITCCOO i UGT estan en aquests moments reunits i denuncien que la companyia «està jugant amb la salut» de les persones usuàries del transport públic.